Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije njihova stvar'

Spasio obitelj od utapanja, a oni otišli i ostavili ga da se utopi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deng Jinjie hrabro je skočio u rijeku kako bi spasio tročlanu obitelj od utapanja. Kada je ostao bez snage i potonuo, obitelj koju je spasio jednostavno je odlučila - otići.

'Vidjela sam tročlanu obitelj kako se kupa u rijeci. Par je plivao u plitkoj vodi, desetak metara od djeteta koje je moglo imati oko 5 godina. Nosio je prsluk, ali rijeka ga je počela nositi nizvodno. Par je zvao u pomoć nakon što su bezuspješno pokušali spasiti dijete. Vidjevši da se dijete utapa mladić je bez razmišljanja skočio u rijeku', ispričala je svjedokinja gđa. Fu.

Pročitajte i ovo Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..." Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku

Pod njegovim vodstvom još je dvoje ljudi priskočilo u pomoć i sve dok tročlana obitelj nije bila na sigurnom nitko nije shvatio da je i Deng u nevolji.

>> Utopio se pokušavajući spasiti ženu iz rijeke

Kada su shvatili da nešto nije u redu spašena obitelj ne samo da nije ni pokušala pomoći čovjeku koji ih je upravo spasio, već nisu željeli ni pričekati da vide što se dogodilo s njihovim spasiteljem. Kada ih je okupljena gomila pokušala zaustaviti žena je rekla: 'To nije naša stvar', ispričao je jedan od svjedoka. Potom su se odvezli i ostavili 27-godišnjeg Denga na milost i nemilost divljoj rijeci iz koje ih je spasio, piše Sanxiang City News.

Nesreća se dogodila navečer 3. srpnja na obalama rijeke u gradu Loudiju. Kada su čuli što se dogodilo sa obje strane rijeke okupilo se na stotine ljudi. Dengova dva psa su i dalje zabrinuto čekala da se gazda vrati i odvede ih kući, no to se nažalost nije dogodilo.

'Ljubimce volio više od života'

Dengova obitelj i prijatelji čekali su na obali rijeke dok su je policija i vatrogasci pretraživali. Njegovo beživotno tijelo uskoro je izvučeno na obalu. Obitelj je bila shrvana.

'Rekli su mi da je moj brat skočio u rijeku kako bi spasio neke ljude koji su poslije jednostavno otišli. Nije ih bilo briga je li moj brat živ ili mrtav. Takva bešćutnost me jako razočarala', ispričala je Dengova sestra Deng Qiuqiong.

Deng je radio na gradilištu, a najveći hobi mu je bila briga za svoje ljubimce, koje je, prema pričanju obitelji, volio više od života. Uzgajao je pse i imao ih je 16 komada, uglavnom samojede i graničarske kolije. Gotovo cijeli gradić ga je poznavao. 'Bio je drag i srdačan mladić', kroz suze je ispričala jedna susjeda. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene