Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Predvidio sudbinu

VIDEO Pojavio se šokantan intervju s Prigožinom, spominje avion koji će se raspasti u zraku: "Bolje da me ubijete"

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin Foto: Screenshot/X
Četrdeset sekundi nedavnog intervjua u kojem šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin govori kako bi radije bio ubijen nego lagao svojoj zemlji potaknuo je brojne teorije o stvarnom uzroku nesreće u kojoj je izgubio život.

U razgovoru s ruskim vojnim blogerom Semjonom Pegovom iz 29. travnja Jevgenij Prigožin rekao je kako je Rusija na rubu katastrofe jer "obrambeni establišment postupno izbacuje govornike istine koji se odbijaju pokoriti višem rukovodstvu". Čak spominje i "avion koji se raspada na nebu".

"Danas smo došli do točke ključanja", može se čuti u snimci razgovora koji je objavio Wagnerov kanal Gray Zone na Telegramu. "Zašto govorim tako iskreno? Zato što nemam pravo lagati pred ljudima koji će dalje živjeti u ovoj zemlji. Njima se sada laže. Bolje me ubijete."

Pročitajte i ovo Veljko Belivuk zloglasni klan Velje Nevolje "Sasjekli bismo i ovoga, nego nije vrijedan posla": Mladića tri dana mučili i silovali na stadionu

"Neću lagati, moram iskreno reći da je Rusija na rubu katastrofe. I ako se ovi zupčanici danas ne namjeste, onda će se avion raspasti u zraku", kazao je Prigožin. Manje od četiri mjeseca kasnije smrtno je stradao u padu zrakoplova, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Iva Balog otišla je na kupanje Iva (27) nestala je sa zabave, tijelo je pronađeno 60 km dalje: "Tamo je bilo stotinu ljudi, kako nitko nije ništa čuo ni vidio"

Ruske zrakoplovne vlasti potvrdile su da je šef skupine Wagner bio u privatnom zrakoplovu koji se 23. kolovoza srušio sjeverozapadno od Moskve, točno dva mjeseca nakon što je Prigožin poveo neuspjelu pobunu protiv zapovjednika ruske vojske.

Njegovu izjavu o zrakoplovu koji se raspada u zraku mnogi su protumačili znakovitom. Objava razgovora u samo nekoliko sati skupila je stotine komentara, među kojima neki govore kako je znao što mu se sprema i da je nesreća djelo predsjednika Vladimira Putina te dodaju: "Moraš biti ameba da ovo ne razumiješ." Kremlj je sva takva nagađanja odbacio te tvrdi da je to apsolutna laž.

Neki pak nagađaju i da je Prigožin živ. Jedan je od komentara i da će "uskoro iskočiti iz burmutice i natjerati vragove da se useru". Drugi pak piše kako bi bilo kul da Prigožin i Sergej Surovikin, bivši zapovjednik ruskih ratnih snaga koji je navodno smijenjen s dužnosti šefa zračnih snaga na dan nesreće, "sjede na Jamajci, piju piña coladu i puše veliki joint".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene