Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi trag?

Opet snimljen neobičan zvuk: Pripada li nestalom zrakoplovu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobičan zvuk snimljen je u vodama zapadne Australije, na dan kada je nestao malezijski zrakoplov, MH370.

Signal koji traje svega pet sekundi, zabilježili su uređaji za snimanje zvukova na otoku Rottnest, oko 1:30 sati 8. ožujka, piše News. com.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo

Istraživači kažu da bi zvuk mogao biti povezan s padom malezijskog zrakoplova u ocean, ali također i s malim podrhtavanjem zemlje na tom području.

Zvuk je nastao sjeverozapadno od Pertha, a njegov je izvor tisuće kilometara od mjesta za koje se vjerovalo da je mjesto pada zrakoplova.

Bio je to let MH370? 'Mislim da sam vidjela avion u plamenu'

'U ovom trenutku, mislim da se zvuk koji je detektiran u vodi, ne podudara sa satelitskim podacima koje imamo o zrakoplovu', rekao je dr. Alec Duncan, stariji istraživač na Sveučilištu Curtin.

Podsjetimo, zrakoplov je nestao 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura za Peking. I dalje nije poznato zašto je Boeing 777 promijenio smjer i nestao s radara.

Malezijske vlasti još nisu isključile mehaničke probleme, ali i rekle da dokazi ukazuju na to da je namjerno skrenut s predviđene rute.

Malezija je pod pritiskom ožalošćenih obitelji da pronađene olupinu aviona kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene