Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga i dalje bezuspješna

Bio je to let MH370? 'Mislim da sam vidjela avion u plamenu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme nestanka leta MH370 Britanka Katherine Tee plovila je na jahti blizu Indonezije.

Britanka koja je u vrijeme nestanka malezijskog leta MH370 na svojoj jahti plovila u blizini Indonezije vjeruje da je tada vidjela nestali avion. 'Bio je u plamenu, a iza njega je sukljao dim prije nego se srušio u Indijski ocean', kaže, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Čeka se nalaz Mučili ga i pretukli do smrti, i to bez optužnice? Skandal u Srbiji oko mlađeg brata osumnjičenog za Dankino ubojstvo Ilustracija nove sumnje Avion s leta MH370 nestao prije gotovo 10 godina: "Vjerujem da cijelo vrijeme tražimo na krivom mjestu"

Katherine Tee (41) je o svemu izvijestila i JACC, koordinacijski centar u australskom Perthu odakle se vodi zasad bezuspješna potraga.

Prekinuta potraga za letom MH370: Signali nisu dolazili od crne kutije

'Vidjela sam izduženi zrakoplov koji je sjajio narančastom bojom, a iza njega je bila staza od crnog dima', ispričala je Katherine i dodala da se kretao iz smjera sjevera prema jugu. Također, tvrdi da je letio na duplo manjoj visini od dva zrakoplova koja su u to vrijeme bila na nebu. Svoje svjedočanstvo podijelila je i s posjetiteljima foruma o jahtama koji moderira.

Nedavno je objasnila da je u početku mislila da je riječ o meteoru ili plodu njezine mašte. No, kada je nedavno pregledala podatke svog GPS sustava i kada se upoznalas vjerojatnom putanjom zrakoplova shvatila je da je zapravo možda vidjela let MH370.

Karta koja bi mogla sve otkriti...

Njezin suprug Marc (50) na forumu je objavio podatke njihovog putovanja, nakon čega su ostali članovi sugerirali da je moguće da su upravo oni zadnji vidjeli avion prije nestanka.

'To me potaknulo da podnesem izvješće mjerodavnim službama', rekla je Katherine koja priznaje da je u vrijeme nestanka zrakoplova i njezinog putovanja prolazila kroz posebno stresno razdoblje u životu što je moglo utjecati na njezinu procjenu.

'Vidjela sam nešto što je izgledalo kao zapaljeni zrakoplov. To je ono što sam mislila da je. Onda sam pomislila da mora da sam luda', objasnila je i dodala da je objekt privukao njezinu pozornost jer je bio narančast, a nikad prije nije vidjela takav avion pa se pitala o čemu je riječ.

Objavljena je komunikacija iz zrakoplova!

S obzirom da je vidjela još dva zrakoplova, mislila je da će oni prijaviti mogući avion u plamenu. U to vrijeme nije razmišljala o podizanju uzbune. 'Zamislite kakakv bih idiot ispala da sam bila u krivu, a vjerovala sam da sam u krivu', rekla je. Sada kada je napokon odlučila reći što se događalo nada se da će pomoći istrazi i što bržem pronalasku zrakoplova.

Danas žali što nije imala malo više povjerenja u sebe i što nije prije poduezal određene akcije.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene