Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blogeri o iranskoj heroini

'Snimatelji Nede su sudionici s perverznim namjerama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojstvo Nede Soldani, Iranke čije je umiranje na ulici Teherana snimljeno, a potom i objavljeno na internetu, nakon što je netko ispalio nekoliko smrtonosnih hitaca u nju, potaknulo je i neke hrvatske blogere da se osvrnu na tamošnje događaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uključite se Poziv blogerima: Izvještavajte s kraljevskog vjenčanja Slika nije dostupna Priča sa sretnim završetkom VIDEO: Blogeri spasili otetog dječaka

Blogerica s bloga Catwalk usporedila je snimanje umiranja iranske heroine Nede Soltani s fotografijom sudanske djevojčice čiji je autor za nju dobio Pultizerovu nagradu. Ispričavši okolnosti u kojima su se zbila oba događaja stavila je upitnik na moralnost amaterskog snimanja nečije smrti i njegovog objavljivanja.

>> 'Neda je željela demokraciju i slobodu za svoj narod'

>> Heroina Neda pokopana bez ispraćaja

>> Uznemirujuća snimka koja je obišla svijet

'Snimatelji videa s Nedom Soltani mogu se činiti kao sudionici s perverznim namjerama, i možda su tek nemušto pokušavali opravdati svoje motive komentarom uz svoj amaterski video, i možda je 'Please let the world know' tek parola zapadnjaka zalutalih u strani svijet, obilat materijalima savršenim za home made video uratke i memorabilije', piše blogerica. Bloger NF događaj je komentirao pomalo cinično 'kao na Zapadu, dvojica pomažu, a jedan snima'.

Podsjetimo, mlada djevojka koja je sudjelovala u iranskim prosvjedima protiv rezultata predsjedničkih izbora održanih 12. lipnja, ubijena je metkom u prsa. Pretpostavlja se da je ubio snajperist skriven na jednom od krovova okolnih kuća, napisala je osoba koja je pod nickom video postavila na internet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene