Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iranske vlasti bez milosti

Heroina Neda pokopana bez ispraćaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokop i komemoracija za iransku djevojku Nedu, čija je smrt tijekom subotnjih demonstracija u Teheranu putem video snimke obišla i zgrozila čitav svijet, zabranjeni su od strane iranskih vlasti.

Iako su dva predsjednička kandidata Mehdi Karroubi i Mir Hossein Musavi, pozvali na njezinu javnu komemoraciju, iranske vlasti nisu imale milosti ni u njezinoj smrti te su zabranile javni pokop. Karroubi je na javnu komemoraciju pozvao Irance putem apela na popularnom internetskom društvenom servisu, no kako je javni pokop ove nove heroine iranskih prosvjeda i revolta izričito zabranjen, umjesto tog najavljeni su novi prosvjedi za 16 sati po lokalnom vremenu.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> Uznemirujuća snimka obišla svijet: Ubili djevojku koja je promatrala prosvjed

Djevojka, koja je identificirana kao Neda Soltani i koja je studirala filozofiju, pokopana je brzo na groblju Behest Zehra, objavljeno je isto tako na internetu. Reporter ABC-ja iz Dubaija kazao je kako je djevojka na brzinu pokopana, kako bi vlasti preduhitrile masovno okupljanje na njezinom sprovodu.

Snimku njezine smrti na internetu je objavio nepoznati muškarac iz Nizozemske, koji je kazao kako mu je snimku proslijedio prijatelj iz Teherana, istovremeno moleći da se snimka pusti u svijet, kako bi je svi uspjeli pogledati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene