Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor oko plaća

Slovenski policajci sutra kreću u štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok u Sloveniji traje politička kriza zbog skandala oko imovinske kartice premijera Janeza Janše, tamošnja se policija sprema za štrajk.

Sindikat slovenskih policajaca najavio je da će sutra na području cijele države provoditi štrajk, a o detaljima će naknadno obavijestiti javnost na konferenciji za novinare, prenijeli su slovenski mediji.

Pročitajte i ovo Pronađena droga Uhićenja Policija pronašla kombi pun kokaina ispred puba: Otkriveno kako je 46 milijuna eura droge došlo do malenog sela Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada"

>> Janša dobio podršku stranke

Sindikat policajaca svoju je akciju najavio nakon što je vlada na sjednici zaključila da ispunjava svoje obveze prema zaposlenima u policiji iako im je prema tvrdnjama sindikata ukinut stimulativni dodatak, o čemu su prethodnih dana neuspješno pregovarali s vladom.

Ministar unutarnjih poslova Vinko Gorenak i ministar za javnu upravo Senko Pličanič izjavili su u četvrtak da se nastavljaju pregovori sa sindikatima javnog sektora, koji su za 23. siječnja najavili štrajk, ali da vlada ne može odustati od smanjenja mase plaća za javni sektor za pet posto u ovoj godini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene