Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne boje se nikoga

Sjeverna Koreja: Vodeća smo sila u nuklearnoj fuziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja tvrdi kako je vodeća sila što se tiče nuklearne fuzije.

Nuklearna fuzija tehnologija je u kojoj se atomi spajaju i na takav način otpuštaju veliku količinu energije, a na takav način funkcioniraju hidrogene bombe, ali i zvijezde. Upravo je Pyongyang vodeća sila u ovoj tehnologiji, objavile su sjevernokorejske partijske novine Rodong Sinmun, a prenosi britanski Telegraph.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru?

>> Sjeverna Koreja u tajnosti izgradila veliki pogon za obogaćivanje uranija

>> Sirija razvija nuklearni program uz pomoć Sjeverne Koreje?

'Tehnologija nuklearne fuzije koja je izazvala veliku svjetsku pozornost aktivno se razvija, baš kao i biološki inženjering te nanotehnologija', stoji u ovom izvještaju koji je uslijedio nedugo nakon sukoba dvaju Koreja što je ovih dana glavna svjetska vijest.

Sjeverna Koreja je ranije ovog mjeseca objavila kako je nastavila s nuklearnim programom i skladištenjem urana, a američki znanstvenici strahuju da su trenutačne zalihe tolike da bi se moglo napraviti šest do osam manjih nuklearnih bombi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene