Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na optužbe

Sjeverna Koreja spremna predati uzorke torpeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejske vlasti su objavile kako su spremne predati uzorke torpeda kako bi dokazale da nisu krive za torpediranje južnokorejskog broda u ožujku 2010.

Nakon što je u ožujku potopljen brod južnokorejske ratne mornarice pri čemu je poginulo 48 mornara, Južna Koreja je za potapljanje optužilo svoje sjeverne susjede. Od samog početka ovog slučaja vlasti u Pyongyangu tvrde kako nisu odgovorni za nesreću, a sada su spremni i na suradnju s komisijom koja istražuje ovu nesreću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni" Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

>> Torpediran brod Južne Koreje?

>> Južnokorejci: Sjevernokorejski torpedo potopio korvetu

Sjevernokorejske vlasti navode kako dijelovi aluminijske legure koje su izvadili na mjestu potapanja pokazuju da tropedo ne pripada njima. Sjevernokorejska torpeda izrađena su od legure čelika, a ne od aluminijske legure proizvedene u inozemstvu, tvrdi Pyongyang, a dodaje se kako su spremnipredati Sjedinjenim Državama i Južnoj Koreji uzroke legure čelika njezinih torpeda. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene