Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazala istraga

Južnokorejci: Sjevernokorejski torpedo potopio korvetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski istražitelji su utvrdili da je sjevernokorejski torpedo potopio južnokorejsku korvetu. Poginulo je najmanje 40 članova posade.

Istražitelji su utvrdili da je sjevernokorejski torpedo potopio južnokorejsku korvetu Cheonan 26. ožujka, piše u četvrtak južnokorejski list Dong-A-Ilbo a ministarstvo obrane u Seulu tvrdi da istraga još nije završena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spasili polovicu posade Južnokorejski brod potonuo, S.Koreja ipak nije kriva!? Slika nije dostupna Sa 100 osoba Torpediran brod Južne Koreje?

Pozivajući se na neimenovanog člana istražiteljske ekipe, južnokorejski list tvrdi da su analizom olupine korvete pronađene čestice aluminija koji nije proizveden u Južnoj Koreji. Istražitelji smatraju da to dokazuje kako je oružje kojim je potopljen brod bio torpedo a sve ostale okolnosti ukazuju da je pripadao sjevernokorejskoj strani.

>> Južna Koreja: Brod vjerojatno potopio torpedo

Ministarstvo obrane u Seulu opovrglo je te informacije i reklo da istraga nije zaključena. Korveta je 26. ožujka potonula nakon eksplozije u Žutom moru a smrtno je stradalo najmanje 40 članova posade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene