Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Clintonova 'Misija: Moguće'

Sjeverna Koreja pomilovala američke novinarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Sjeverne Koreje Kim Jong Ill, pomilovao je dvije američke novinarke i naredio njihovo puštanje na zamolbu bivšeg predsjednika SAD-a Billa Clintona tijekom posjeta toj zemlji, izvijestili su mediji Sjeverne Koreje, a prenio AP.

'Puštanje Laure Ling i Eune Lee osuđenih na 12 godina zatvora dio je humanitarne i miroljubive politike Sjeverne Koreje', objavila je državna novinska agencija. Oslobađanje novinarki dogodilo se tijekom današnjeg posjeta Billa Clintona Sjevernoj Koreji, koje je, prema pisanjima medija, prošlo u pozitivnom ozračju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vodila 'plodne razgovore' Clinton pojačala pritisak na Kinu za akciju protiv Sj. Koreje Slika nije dostupna Pomilovane Clinton i oslobođene novinarke krenuli u SAD

>> Clinton razgovarao s Kim Jong-Ilom

>> Dvije američke novinarke uhićene u Sjevernoj Koreji

Lee i Ling uhićene su u ožujku ove godine zbog ulaska na teritorij Sjeverne Koreje bez dopuštenja. Povodom, kako je stajalo u optužnici, neprijateljskog čina i ilegalnog ulaska u zemlju osuđene su na 12 godina zatvora. Za oslobođenje novinarki najviše se angažirala američka državna tajnica i supruga Billa Clintona, Hillary Clinton.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene