Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nenajavljen posjet

Clinton razgovarao s Kim Jong-Ilom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki predsjednik Bill Clinton razgovarao je u Pjongjangu sa sjevernokorejskim vođom Kimom Jong-Ilom u prigodi nenajavljena posjeta čija je svrha postići oslobađanje dviju američkih novinarka, objavili su sjevernokorejski izvori.

Bill Clinton je u toj prigodi prenio poruku američkog predsjednika Baracka Obame sjevernokorejskom čelniku, s kojim je ‘razgovarao o čitavom nizu pitanja’, dodao je službeni sjevernokorejski radio, a prenijela je južnokorejska agencija Yonhap. Washington je zanijekao da je Clinton prenio Obaminu poruku. Glasnogovornik State Departmenta Robert Gibbs je rekao da informacija sjevernokorejskog izvora nije istinita i da nikakva poruka američkog predsjednika nije upućena sjevernokorejskom čelniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Misterij čelnika Sjeverne Koreje!? Slika nije dostupna Sjeverna Koreja: Smrt Kim Jong Ila, puč ili nešto treće?

>> Clinton u Sjevernoj Koreji lobira za puštanje novinarki

Bijela kuća posjet neće komentirati

Suprugu američke državne tajnice Hillary Clinton u zračnoj luci Sunan u Pjongjangu dočekali su Yang Hyong Sop, dopredsjednik predsjedništva Vrhovne narodne skupštine (parlamenta) i zamjenik ministra vanjskih poslova Kim Kye-gwan, kako je javila sjevernokorejska agencija KCNA. Bijela kuća je obznanila da neće ‘komentirati’ posjet kako ne bi ‘ugrozila’ njegovu zadaću. Riječ je o prvom posjetu jednog američkog političara takve važnosti Sjevernoj Koreji nakon posjeta Madeleine Albright 2000., koja je bila državna tajnica u njegovoj vladi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene