Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S istočne obale

Sjeverna Koreja ispalila pet raketa kratkoga dometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja ispalila je pet raketa kratkoga dometa s istočne obale i vode ispred nje proglasila zonom zabrane plovidbe od 10. do 20. listopada, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap pozivajući se na vladine izvore.

To ispaljenje, prvo u zadnja tri mjeseca, uslijedilo je pošto je Pyongyang izvijestio kako je spreman vratiti se međunarodnim pregovorima o svojem nuklearnom programu, unatoč tomu što je u početku inzistirao da se najprije održe pregovori sa SAD-om.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema ozlijeđenih Novi napadi na Crvenom moru: SAD oborio dvije rakete Ilustracija Stravičan prizor VIDEO Putnički avion slijeće u Izrael, a u pozadini proturaketni sustav obara projektile Hamasa

Nije poznato je li riječ o rutinskim vojnim vježbama, no poklapaju se s izvješćem lokalnih medija, po kojima SAD u utorak u južnokorejsku luku Busan planira poslati nosač vojnih zrakoplova ‘USS George Washington’.

>> Summit u Kini: Mirnim putem denuklearizirati Sj. Koreju

Sjeverna Koreja posjeduje stotine raketa kratkog dometa kojima može gađati Seul. Rezolucija UN-a brani Sjevernoj Koreji ispaljivanje balističkih projektila, ali nikakva zabrana ne postoji za rakete kratkog dometa. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene