Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije ozlijeđen

VIDEO Sirija: Trenutak u kojem granata eksplodira pored djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na društvenim mrežama pojavila se nova snimka iz Sirije koja još jednom dokazuje kako rat u toj zemlji nikoga ne štedi. Razlika kod ove snimke je u tome što nema tragičan epilog.

Nekoliko djece davalo je izjave snimatelju na ulicama Damaska, kad je odjednom eksplodirala granata u njihovoj blizini. Na svu sreću, nitko od djece, niti snimatelj u napadu nisu ozlijeđeni, iako se na snimci doimalo u prvi mah drugačije.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Slika nije dostupna drama u siriji Eksplozija busa u Damasku: 13 ljudi poginulo i najmanje troje ozlijeđeno

>> Nakon ranjavanja u Alepu preminuo jedan od vođa sirijskih pobunjenika

Niti desetak sekundi prije eksplozije, iza djece se mimoišlo troje njih na biciklima. Eksplozija se dogodila u trenutku kad je jedan od dječaka govorio u kameru o tome kako je vidio posljedice napada bombaša samoubojica.

Loš predosjećaj

"Znala sam. Znala sam da će ta granata pasti blizu nas", rekla je u kameru djevojčica par minuta kasnije iz skloništa, prenosi Reuters. Navedena agencija piše kako autentičnost amaterske snimke nije neovisno potvrđena.

Više od 11.000 djece poginulo je u Siriji u protekle dvije i pol godine, otkako je počeo rat u toj zemlji. Jedno od svako četvero ubijene djece, ubijeno je ili snajperskom vatrom (njih 400) ili drugim vatrenim oružjem (800). Preko stotinu djece, prema nekim izvještajima, bilo je izloženo i mučenju.

Ujedinjeni narodi procjenjuju kako je dosad u Siriji ubijeno više od 100.000 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene