Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povodom Kurban-bajrama

Sirijska vojska i oporba prihvatile primirje, ne i islamisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjedništvo sirijske vojske objavilo je da će obustaviti vojne operacije tijekom obilježavanja muslimanskog blagdana Kurban-bajrama, proglasivši prekid vatre od petka ujutro do ponedjeljka, ali i najavivši da zadržava pravo odgovoriti na napade pobunjenika.

Sirijska će vojska razdoblju prekida vatre povodom Kurban-bajrama odgovoriti i na granatiranje, ali i "pokušaje terorističkih skupina da ojačaju svoju poziciju dodatnim oružjem i pojačanjima" ili time što će susjedne zemlje olakšati nezakoniti ulazak boraca preko svojih granica u Siriju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Recep Tayyip Erdogan i Mike Pence (Foto: AFP) primirje od 120 sati Turska pristala privremeno obustaviti ofenzivu na sjeveru Sirije

>> Sirija pristala na primirje za vrijeme Kurban-bajrama

Zapovjedništvo Slobodne sirijske vojske objavilo je da će njezini pripadnici poštivati prekid vatre, ali i zatražilo oslobađanje zatvorenika u petak, dok su pripadnici islamističkog pokreta Ansara al-Islama rekli da njih dogovor o prekidu vatre ne obvezuje ni na što i izrazili sumnju da će ga sirijska vojska poštivati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene