Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posrednik Brahimi

Sirija pristala na primirje za vrijeme Kurban-bajrama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni posrednik za Siriju Lahdar Brahimi izjavio je da je sirijska vlada pristala na primirje tijekom muslimanskog blagdana Kurban-bajrama i da će Damask uskoro objaviti tu odluku.

Blagdan počinje u četvrtak i traje tri ili četiri dana. Brahimi, posrednik kojega su imenovali Ujedinjeni narodi i Arapska liga, rekao je da su neke sirijske oporbene skupine s kojima je bio u kontaktu u načelu također pristale na prekid vatre.

'Nakon što sam posjetio Damask sirijska vlada je pristala na primirje tijekom Kurban-bajrama', kazao je Brahimi na konferenciji za novinare u sjedištu Arapske lige u Kairu.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

>> Najmanje sedam mrtvih u eksploziji u središtu Damaska

Po njegovim riječima, Damask će objaviti odluku o primirju u srijedu ili četvrtak. 'Druge frakcije u Siriji koje smo uspjeli kontaktirati... većina je također u načelu pristala na primirje', dodao je Brahimi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene