Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlačenje aviona i helikoptera iz Sirije

RUSIJA SE POVLAČI 'Mislim da će sve biti ubrzo gotovo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija će dovršiti povlačenje većeg dijela svojeg kontingenta iz Sirije, po naredbi predsjednika Vladimira Putina, za "dva do tri dana", objavio je u četvrtak zapovjednik ruskih zračnih snaga Viktor Bondarev.

"Mislim da će sve biti ubrzo gotovo. Za dva do tri dana okončat ćemo misiju" koju su naredili Vladimir Putin i ministar obrane Sergej Šojgu, kazao je general Bondarev dnevniku Komsomolskaja pravda.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet"

Radi se o povlačenju aviona i helikoptera, dodao je on, odbijajući navesti koliko se letjelica vraća u Rusiju, a koliko ih ostaje raspoređeno u Siriji. Rusija je rasporedila pedesetak zrakoplova i helikoptera u Siriji koji su izveli tisuće zračnih napada.

Rusija, međutim, ostavlja neke sustave i ljude na licu mjesta, posebno u zračnoj bazi Hmeimim, radi nadzora prekida vatre koji je stupio na snagu 27. veljače, te radi nastavka udara na "terorističke ciljeve" u Siriji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je priopćio da je oružanim snagama dao naputak da počnu s povlačenjem iz Sirije, pet mjeseci nakon naredbe o pokretanju vojne operacije u cilju potpore ruskom savezniku, sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu.

Putin je na sastanku u Kremlju s ministrima obrane i vanjskih poslova kazao da su ruske vojne snage u Siriji uvelike ispunile svoje ciljeve te je odlučio pojačati napore svoje diplomacije glede postizanja mirovnog sporazuma.

Moskva je u utorak objavila da su njezini vojnici počeli povlačenje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene