Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šef NATO-a za tješnju suradnju u zaljevu oko Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer pozvao je na tješnju sigurnosnu suradnju zemalja Perzijskog zaljeva i NATO-a oko iranskog nuklearnog programa i islamističkih militanata.

Tijekom boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dodao je da su njegovi prvi razgovori sa zaljevskim saveznicima usmjereni na jačanje vojne suradnje i postizanju sporazuma o razmjeni informacija.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Slika nije dostupna Ahmadinedžad predlaže pakt o sigurnosti

"Ekstremizam, transnacionalni kriminal i širenje oružja za masovno uništenje naša su zajednička prijetnja", rekao je Scheffer u Abu Dhabiu.

"Iransko obogaćivanje urana i raketni programi i dalje predstavnjaju prijetnju", naglasio je.

Šest arapskih zemalja u susjedstvu Irana u toj naftom bogatoj regiji zabrinute su zbog iranskog nuklearnog programa, no ne žele još jedan rat u svom okružju.

Šef NATO-a nije precizirao što je mislio pod jačanjem vojne suradnje, niti je iznio pojedinosti o mogućoj ulozi NATO-a u Perzijskom zaljevu, ključnom vodenom pravcu za globalnu opskrbu naftom i plinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene