Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije zabranjen rad

Scijentološka crkva u Francuskoj osuđena zbog prijevare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Parizu osudio je Scijentološku crkvu u Francuskoj i jednog od njezinih glavnih čelnika Alaina Rosenberga zbog organizirane prijevare, ali ipak joj nisu zabranili rad.

Dvije francuske glavne strukture te crkve - Celebrity Centre i njegova knjižnica (SEL) moraju platiti kazne od 400.000 i 200.000 eura. Alain Rosenberg, kojega je prekršajni sud u Parizu nazvao 'pravim vođom' duhovne udruge, osuđen je uvjetno na dvije godine zatvora i novčanu kaznu od 30.000 eura.

Pročitajte i ovo Krštenje filipinske djece - 4 novi početak U ovoj zagrebačkoj crkvi ove godine kršteno je više filipinske nego hrvatske djece: U nedjelju rekordan broj Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Sud je optužio francuske strukture Scijentološke crkve te šestero scijentologa da su iznudili nekoliko desetaka tisuća eura od četvero bivših sljedbenika iskoristivši njihovu ranjivost. Pokret, koji u SAD-u smatraju religijom, osnovao je 1954. američki pisac znanstvene fantastike Ron Hubbard, a u Francuskoj je svrstan među sljedbe u parlamentarnom izvješću iz 1995. Scijentološkoj crkvi tim je suđenjem prijetila zabrana aktivnosti u Francuskoj, ali je zakon, usvojen netom prije početka suđenja u svibnju, to onemogućio. Prema tom zakonu se, naime, duhovnu udrugu ili sektu, kakav status scijentolozi imaju u Francuskoj, kažnjenu zbog prevare zbog toga ne može zabraniti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene