Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušio se u uredu

Iznenadna smrt: Ruski veleposlanik pri UN-u preminuo u New Yorku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vitalij Čurkin, ruski veleposlanik pri UN-u, iznenada je umro, javaljaju svjetski mediji.

Vitalij Čurkin, umro je u 64. godini života u New Yorku, a mjesto ruskog veleposlanika u UN-u drži od 2006. godine, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Predsjednik Milanović u New Yorku - 1 S američkim Hrvatima Milanović u New Yorku: Hrvatska je sigurna zemlja - nije devedeseta, nema opasnosti od sukoba

Agencija AP prenosi kako je Čurkinu pozlilo u njegovom uredu u ruskom veleposlanstvu pri UN-u te da je odmah prebačen u bolnicu Columbia Presbyterian, gdje je i umro. AP je informaciju dobio od Vladimira Safronkova, zamjenika ruskog veleposlanika pri UN-u.

Nakon što je vijest o smrti ruskog diplomata stigla u sjedište UN-a, Čurkinu u čast održana je minuta šutnje. "Bio nam je svima dragi kolega, duboko posvećen diplomat svoje zemlje i jedan od najboljih ljudi koje smo poznavali", rekao je neimenovani dužnosnik UN-a.

"On je bio izvanredna osoba. Bio je briljantan, bistar i veliki diplomat našeg doba. NJegova smrt nas je šokirala", rekla je za RT Maria Zakarova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene