Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komplikacije u spašavanju

Rudari proveli Uskrs pod zemljom i još uvijek su zarobljeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peruanski rudari, koji su od četvrtka zarobljeni ispod zemlje, još neko vrijeme neće ugledati svjetlo dana.

Peruanski rudari su ostali zarobljeni nakon urušavanja u rudniku Cabeza de Negro, koji je udaljen oko 325 kilometara od glavnog grada Lime. Oscar Valdes, šef kabineta peruanskog predsjednika Ollanta Humala, izjavio je da će spašavanje zarobljenih rudara potrajati još dva, tri dana duže od planiranog zbog novog urušavanja.

Pročitajte i ovo Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) EVAKUACIJA U TIJEKU Strava u rudniku: Deseci rudara ostali zarobljeni u nakon požara, za njih 75 se ne zna gdje su Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) kilometar ispod površine Čak 39 rudara od nedjelje zarobljeno na dnu rudnika: Započeli težak uspon koji će trajati 10 sati

>> Srušio se strop u rudniku u BiH, 11 ozlijeđenih

Devet rudara u dobi od 22 do 59 godina sada se nalazi 100 metara ispod površine u horizontalnom tunelu. Rudari se nalaze na okupu i nisu ozlijeđeni, iako neki od njih pate od tjeskobe koja je uobičajena u ovakvim situacijama, piše Reuters. Spasioci im kroz metalnu cijev šalju kisik, vodu i juhu, a putem nje i komuniciraju. Neki od rudara razgovarali su sa svojom rodbinom koja cijelu situaciju prati iz improviziranih šatora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene