Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinsko čudo

Rodila kćer nakon mjesec dana kome i 12 sati prije smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobičan porođaj dogodio se u bolnici u Torinu. 28-godišnja majka u stanju kome, na svijet je rodila djevojčicu.

Prije otprilike mjesec dana liječnici su 28-godišnjoj ženi porijeklom iz Somalije, vršili operaciju tumora na mozgu, ali je žena pala u komu i nastupila je moždana smrt. Liječnici su je prikopčali na aparate za održavanje života, ne bi li pokušali spasiti bebu, piše talijanska La Stampa.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

>> Beba stara 13 dana i teška 1,1 kilogram ostala sama na svijetu

Bebu liječnici smatraju medicinskim čudom, a porodili su je carskim rezom. Djevojčica teži svega 800 grama i spojena je na desetke cjevčica, a u odjelu intenzivne njege bolnice u Torinu, ostat će još dva do tri mjeseca, predviđaju liječnici.

Prebrodila i zakazanje pluća

Otac djevojčice Issa Muhyaddin Jamcaal nazvao ju je Idil, po majci, i ne odvaja se od nje. Liječnici su se pobrinuli da beba uspješno prebrodi i prvu krizu, u kojoj su joj nakratko zakazala pluća. Prvi nalazi nakon toga pokazali su kako je djevojčica dobrog općeg zdravlja te da nema daljnjih komplikacija s disanjem.

Njezinoj majci, 12 sati nakon porođaja, liječnici su isključili aparate, koji su je održavali na životu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene