Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriven identitet

'Moj sin je ubio Osamu bin Ladena! Ne bojimo se odmazde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ime i prezime marinca koji je ubio poznatog teroristu u javnost je izašlo i prije nego je Fox objavio intervju s njim. Njegov otac za Daily Mail je potvrdio njegov identitet i poručio da se ne boje ISIS-a.

Ime američkog marinca koji je u svibnju 2011. godine ubio Osamu bin Ladena objavljeno je i prije objave intervjua koji je dao za Fox News.

On je Rob O'Neill (38), više puta odlikovani veteran koji je postao motivacijski govornik nakon 16 godina radnog staža u američkoj vojci. Tijekom profesionalne karijere je živio u sjeni jer njegov posao je bio takav. Sudjelovao je u više od 400 misija, a njegov posao uključivao je praćenje i koordinaciju operacija. Uhodio je vođe talibana u Afganistanu i lovio mete u Iraku.

Bivši američki specijalac pod istragom zbog ubojstva Osame bin Ladena

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein objava imena suradnika Epsteina Dok svijet s nestrpljenjem očekuje objavu tajnih dokumenata, oko 170 osoba strepi: Spominju se i mnoga poznata imena Policija u Zvečanu sukobili se s policijom Poznat identitet trojice napadača s Kosova, još se ne zna tko je četvrti

Njegov otac, Tom O'Neill potvrdio je sinov identitet za Daily Mail.

'Ljudi se pitaju brinemo li se da će ISIS doći po nas jer Rob izlazi u javnost. Ja kažem da ću nacrtati veliku metu na moja ulazna vrata i reći im da dođu po nas', rekao je Tom.

'The Shooter'

Nakon događanja 2. svibnja 2011. Robov identitet američki dužnosnici su čuvali u tajnosti radi njegove sigurnosti. Bio je poznat pod nadimkom 'The Shooter'. U javnost je navodno odlučio izaći jer je izgubio neke od svojih vojnih povlastica kada je napustio marince nakon 16 godina službe umjesto da je odlužio svih 20 godina. A tijekom tih 16 godina nagrađivan je 52 puta.

Čovjek, koji je smaknuo najtraženijeg zločinca ikada, otkriva identitet!

Davanjem intervjua za Fox News koji će biti objavljen 11. i 12. studenog, u kojem će opisati događaje iz svibnja 2011. godine, Rob je prekršio kodeks tajnosti američkih marinaca. I ranije je dao intervju za Esquire, ali u tom izvješću nazivan je 'The Shooter'.

Vojni zapovjednici nisu sretni

Njegova odluka da progovori o ubojstvu najpoznatijeg terorista na svijetu razljutila je vojne zapovjednike koji su napisali pismo svim marincima podsjećajući ih na njihovo obećanje da će izbjegavati publicitet. Admiral Brian Losey i narednik Michael Magaraci poručili su kako pripadnici marinaca nisu tu da reklamiraju svoj posao i traže priznanje za svoje akcije, piše Telegraph.

Iako je O'Neill napustio marince i postao motivacijski govornik, u vojnim očima to ga ne oslobađa zavjeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene