Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Društveni problem

Odvikavanje od alkohola: Djevojčica od devet godina završila na liječenju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviše je onih koji alkoholizirani završe u bolnici zbog ispumpavanja želuca nakon masovnih zabava i koncerata, rečeno je na konferenciji za novinare u Ljubljani.

Svake godine u Pedijatrijskoj klinici u Ljubljani prime oko stotinu djece zbog alkoholne intoksikacije, a najmlađi pacijent kojega su do sada imali bila je djevojčica stara samo 9 godina, dovedena već u jutarnjim satima u besvjesnom stanju, iznio je u četvrtak na konferenciji za novinare u Ljubljani direktor te bolnice Rajko Kenda.

Pročitajte i ovo Akcija 30 dana mekanog kutka - 4 "30 dana mekanog kutka" Mentalno zdravlje djece: "Možemo govoriti o svojim emocijama o kojima inače ne možemo pričati tijekom nastave" Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

'Ovdje primamo samo maloljetne pacijente, a kod nas završi vjerojatno samo trećina onih kojima je zbog alkohola stvarno potrebna pomoć', rekao je Kenda, dodajući da je najviše onih koji alkoholizirani završe u bolnici zbog ispumpavanja želuca nakon masovnih zabava i koncerata. Nakon jedne takve masovne zabave na klinici je prije dvije godine završilo 16 maloljetnika.

Vozio s 1,66 promila alkohola u krvi pa prevrnuo auto

'Uživanje alkohola kod maloljetnika je problem koji roditelji nikako ne bi smjeli podcjenjivati', kazao je Kenda, dodavši da imaju i slučajeva kad im roditelji koji dođu po djecu koja su završila kao hitni slučajevi jednostavno kažu da su se djeca samo zabavljala i da doktori od svega nepotrebno 'rade cirkus'.

Doktor Kenda istaknuo je da alkoholiziranost mladih jest društveni problem s kojim se treba suočiti, no da su roditelji najodgovorniji za ponašanje svoje djece.

VIDEO Ovako djeca vide svoje roditelje koji piju - kao čudovišta!

'To su njihova djeca i dužni su ih dovesti zdrave do njihove odrasle dobi', dodao je Kenda pozvavši roditelje da i sami budu uzor svojoj djeci kad je riječ o konzumaciji alkohola.

Psihoterapeut Vilijem Ščuka, koji se niz godina bavi problemom ovisnosti kod mladih, pripisao je čestu alkoholiziranost maloljetnika njihovoj društvenoj otuđenosti. 'Otuđenost je danas vrlo moderna, a mladi je trebaju jer se teško suočavaju sa problemima današnjice', rekao je Ščuka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene