Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZDRAVSTVENI PROBLEMI?

Ruski istraživački medij tvrdi da Putina u stopu prati onkolog specijaliziran za rak štitnjače. Oglasili se i iz Kremlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni Kremlj negira da ruski predsjednik ima rak štitnjače, dok strani mediji prenose izvješće ruskog medija Project, koji navodi da je Putin okružen timom liječnika, da je liječen steroidima i da ga redovito posjećuje vrhunski onkološki stručnjak koji se specijalizirao za rak štitnjače.

Ruski istraživački medij Project Media danas je objavio poduže izvješće koje govori o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Daily Mail prenosi izvješće i navodi kako je Putin prije početka agresije na Ukrajinu patio od zdravstvenih problema. Daily Mail piše i da je, prema jednoj verziji, Putin liječen steroidima.

Izvješće prikazuje njegove različite faze nestanke iz javnosti otkako je preuzeo vlast, tijekom kojih je državna TV prenosila unaprijed pripremljene priloge i snimke njegovih sastanaka i izvještaje o teleonskim razgovorima.

Izvješće pokriva njegove dugogodišnje probleme s leđima - koji su povezani s padom s konja zbog čega je navodno bio podvrgnut operaciji.

Izvješće tvrdi i kako je Putin sve više okružen velikim brojem liječnika. 2019. godine pratilo ga je čak 13 liječnika. Krajem 2019. godine posjetio ga je i tim neurokirurga. 

U rezidenciji predsjednika bio je niz medicinskih specijalista.

Neovisni ruski medij Project media, čiji sadržaj je blokiran u Rusiji, objavio je fotografije na kojima je Putin u društvu Jevgenija Selivanova, doktora moskovske Centralne bolnice.

Selivanov je vrhunski onkološki stručnjak koji se specijalizirao za rak štitnjače, a Daily Mail piše kako je Putina posjetio čak 35 puta u njegovoj omiljenoj rezidenciji u Sočiju.

Putin navodno pokazuje veliki interes prema toj bolesti.

2020. godine, posjetio je šefa Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra za endokrinologiju, Ivana Dedova, gdje radi i njegova najstarija kći Marija.

Dedov je predsjedniku ispričao o visokoj učestalosti raka štitnjače i govorio o novom hormonskom lijeku, Tyroginu, koji se bori protiv metastaza nakon operacije, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Drago Prgomet Nije sve crno Bolesti štitnjače sve su češće, a zabrinjava i porast karcinoma te male žlijezde. Ipak, nije sve tako crno

"Postotak oporavka je od 95% do 98%?", upitao je tada Putin, na što su mu je Dedov odgovorio potvrdno.

Sky News prenosi dio izvješća koje navodi kako Putin još od rujna održava sastanke na drugom kraju dugog stola ili videovezom.

U rujnu je naime otišao u izolaciju.

Pročitajte i ovo Simptomi bolesti štitnjače (Foto: Dnevnik.hr) Preduhitrite je Ne zanemarujte ove simptome jer su znak da vam jedna mala žlijezda može stvoriti velike probleme

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov danas je putem ruskog medija Pravda poručio kako priče o Putinovu raku štitnjače nisu istinite, kao ni izvještaji da je ruski predsjednik podvrgnut operacijama. Peskov je takve tvrdnje nazvao fikcijom i lažima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene