Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško ranio kolegicu, pa presudio sebi

Pucnjava u školi: Napadač u osvetničkom pohodu tražio profesora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je učenica ozlijeđena u petak u pucnjavi u srednjoj školi u predgrađu Denvera u Coloradu, u Sjedinjenim Državama, a napadač je nađen mrtav, izjavio je šerif okruga Arapahoe, izvijestio je BBC.

Napadač, koji je identificiran kao 18-godišnji Karl Halverson Pierson, pronađen je mrtav od rane koju je, kako izgleda, sam sebi nanio, rekao je šerif.

Pročitajte i ovo Američka policija, arhiva incident u Denveru Masovna pucnjava nakon NBA slavlja, devet ljudi ranjeno: "Ispaljeno je više hitaca tijekom svađe" Policijska traka (Foto: AFP) tragedija u denveru Izašli na intervenciju zbog obiteljskog nasilja: Napadač ranio 4 policajca, ubio jednog, savladan nakon nekoliko sati

Šerif Grayson Robinson je rekao da je napadač tražio određenog učitelja koji je napustio zgradu, a jedna mu se učenica pokušala suprostaviti pa je napadač nastrijelio.

Pucnjava je počela nakon što je Halverson Pierson ušao u srednju školu Arapahoe s namjeron da se zbog 'nesuglasica obračuna s profesorom', potvrdio je lokalni šerif.

Iako su isprva postojale sumnje da su ranjena dvojica učenika, vlasti su kasnije potvrdile da se radi samo je jednoj žrtvi, te da je krv, zbog koje su vjerovali da su dva učenika ozlijeđena, zapravo krv samog napadača.

Ozlijeđeni je učenik maloljetnik i prevezen je u bolnicu s prostrijelnom ranom, piše CNN. Iako bolnica nije objavila dob i identitet ozlijeđene učenice, šerif je potvrdio da se radi o 15-godišnjoj djevojčici, koja je u kritičnom stanju nakon operacije.

VIDEO Jedan napadač mrtav, policija traga za drugim osumnjičenikom

Škola je samo 13 km istočno od srednje škole Columbine u Littletonu u Coloradu gdje su u travnju 1999. dva učenika ubila 12 učenika i jednog nastavnika i potom izvršila samoubojstvo.

Do pucnjave u petak došlo je samo dan prije godišnjice pucnjave u Newtownu u Connecticutu u kojoj je u osnovnoj školi ubijeno 20 učenika i šest učitelja. (D.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene