Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao sve što mu se stavlja na

Fritzl 'shvatio koliko je bio okrutan' pa priznao i ubojstvo sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je prvog dana rekao da nije kriv za ubojstvo sina koji je umro ubrzo nakon poroda u podrumu, Josef Fritzl je danas promijenio iskaz i izjavio da je kriv. Tako je priznao krivnju po svim točkama optužnice.

Optužba za ubojstvo iz nemara odnosi se na smrt novorođenčeta nazvanog Michael Fritzl 1996. godine koji je umro ubrzo nakon poroda zbog nedostatka potrebne medicinske njege. Kako je u uvodnoj riječi rekla tužiteljica Burkheiser, Fritzl je kriv jer nije tražio medicinsku pomoć za tek rođenu bebu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrijeme darivanja Fritzl će za Božić imati pravu malu gozbu Slika nije dostupna Argentinac još veći monstrum Gori od Fritzla: 30 godina silovao kćer, rodila mu desetero djece

'Priznajem krivnju po svim točkama optužnice', rekao je Fritzl poroti i sucima u srijedu, što su oni dočekali s iznenađenjem, javljaju agencije. Fritzl je prvotno tvrdio da je beba rođena mrtvorođena iako je odmah priznao da je spalio njegovo tijelo u peći u podrumu. Maksimalna kazna za ubojstvo u Austriji je doživotna kazna.

>> Zbog 'traumatičnog suđenja' Fritzlu ponuđena psihološka pomoć

Sutkinja Andrea Humer ga je pitala zbog čega se predomislio, a on je odgovorio da je doživio 'promjenu u srcu' nakon što je vidio detaljno svjedočenje svoje kćeri, koje je u sudnici emitirano jučer.  'Kad sam vidio snimku Elisabethinog svjedočenja, shvatio sam koliko sam bio okrutan prema njoj',  rekao je Fritzl poroti i sucima kako prenose agencije. Također je 'djelomično' priznanje silovanja promijenio u potpuno.

Trećeg dana suđenja stoljeća svjedoči psihijatrica koja je pregledala austrijskog monstruma Josefa Fritzla. Dr. Adelheid Kastner iznijet će svoje viđenje čudovišnog uma.

Na osnovu iskaza vještakinje odlučit će se u koju će ustanovu biti zatvoren Fritzl

Iskaz vještakinje Kastner biti će ključan u slučaju osude Fritzla te kada će se odlučivati u kojem zatvoru će završiti, a tužiteljstvo ga želi strpati u zatvor za psihijatrijske slučajeve. Fritzl je sam za sebe rekao da ima veći poremećaj osobnosti, a posljednji izvještaj dr. Kastner je rekao da Fritzl može pratiti suđenje. Adelheid Kastner, prema isječcima objavljenim u tisku, tvrdi da je optuženik kazneno odgovoran, ali i da je 'psihički poremećen'.

>> Presuda Fritzlu možda već u četvrtak

Osim izvještaja psihijatrice, porota će na suđenju čuti i izvještaj dvojicu tehničkih stručnjaka koji su pregledali podrum strave i užasa u kojem je Fritzl 24 godine zlostavljao svoju kćer Elisabeth. Nakon ovih iskaza svjedoka porota će se povući kako bi razmotrili sve dokaze,a očekuje se da će presudu izreći sutra oko podneva.

Mučan iskaz Elisabeth Fritzl

Porota je jučer bez nazočnosti medija i publike pogledala video snimku Elisabethinog svjedočanstva. Elisabethin iskaz se gledao u 'malim porcijama zbog njegove stravičnost'.Cijela snimka svjedočanstva Elisabeth Fritzl trajao je 11 sati te je gledan dva dana. Fritzl je svjedočenje pratio 'vrlo pažljivo i pozorno, odgovarajući na pitanja' optužbe, porote i suca, rekao je potpredsjednik suda Franz Cutka novinarima nakon završetka rasprave zatvorene za javnost. Prikazana je i vrpca sa svjedočenjem Haralda, jednog od Elizabetine braće.

>> Podrum je Fritzlu bio igralište, Elisabeth njegova igračka

Podsjetimo, Fritzl je priznao silovanje, incest, zatočeništvo i zlostavljanje, a odbacio je krivnju za ubojstvo i ropstvo. Fritzlu po austrijskom zakonu prijeti kazna doživotnog zatvora. Fritzl se za vrijeme suđenja nalazi u zatvoru u blizini suda u St. Poeltenu, a njegov dopredsjednik Erich Huber Gunstofer je kazao kako je njegovom najslavnijem zatočeniku ponuđena psihološka pomoć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene