Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Bjeloruska vlast odlučila

Prosvjednici osuđeni na 5 do 15 dana zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 600 prosvjednika protiv reizbora bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka osuđeno je na pet do 15 dana zatvora.

Na slobodu je pušteno nekoliko ljudi među kojima maloljetnici i roditelji najmanje dvoje djece. Pušteni su i strani državljani među kojima je bilo novinara. Na prosvjedu u nedjelju sudjelovalo je 639 ljudi. Lukašenko ih je ocijenio 'vandalima' i obećao im zatvor.

Pročitajte i ovo Roman Protaševič - 2 PLAKAO JE Protasevič u televizijskom intervjuu hvalio Lukašenka: "Samo se nadam da ću uspjeti sve ispraviti i živjeti normalnim, povučenim životom" Aerodrom TEHNIČKI PRIOBLEMI? Sve veći kaos u europskom zračnom prostoru: Rusija blokirala dva leta koja su željela zaobići Bjelorusiju

>> Policija uhitila i pretukla predsjedničke kandidate

>> Lukašenko: Prosvjednici su banditi, revolucije neće biti

Brojne europske zemlje, ali i povjerenica EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton, osudile su u ponedjeljak nasilje kojim su vlasti rastjerale prosvjednike protiv izbornih rezultata u Bjelorusiji i pozvale na trenutačno puštanje na slobodu uhićenih oporbenih vođa, novinara i aktivista nevladinih udruga. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene