Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tužan kraj potrage

Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea
Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Afp
Aktualno Galerija Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Foto: Afp Pronađeni ostaci nestalog dječaka Pronađeni ostaci nestalog dječaka Foto: Afp Nestali dječak Emile Nestali dječak Emile Foto: Afp Traje potraga Traje potraga Foto: Afp +0 Nestali dječak Émile Galerija 1/5 >>
Ostatke nestalog dječaka pronašla je planinarka. Sada je prepričala mučno iskustvo pronalaska.

Planinarka je prepričala kako je pronašla ostatke nestalog dvogodišnjaka. Nosila je njegovu lubanju do svoga doma i nakon toga pozvala policiju. 

Mališan, Emile, igrao se u vrtu kod svoje bake i djeda u selu koje se nalazi između Grenoblea i Nice kada je nestao u subotu poslijepodne u srpnju prošle godine. 

"Obitelj se spremala napustiti kuću kako bi otišli na izlet, a on je nestao u tim trenucima njihove nepažnje", rekao je tada François Balique, gradonačelnik Le Verneta, za francusku televiziju. 

Baka i djed shvatili su da ga više nema kada su ga htjeli smjestiti u automobil.

Žena, koja se u novom intervjuu zove Manon, pronašla je lubanju malog djeteta poznatog kao Emile tijekom šetnje u blizini Le Verneta u Alpes-de-Haute-Provence u Francuskoj u ožujku. 

Manon je izjavila za francusku televiziju BFM TV da svaki dan ide u šetnju bez mobilnog telefona i da je bila na ruti kojom nije išla "dugo" kada je to otkrila.

Lubanja je bila "bijela" i "potpuno čista", rekla je, sa samo gornjim zubima.

"Mogla sam ga ostaviti, ali da sam se vratila, možda ne bi bio tamo", rekla je francuskoj televiziji BFM TV. "Zbog toga sam i uzela lubanju", prenosi Skynews. 

Manon se pobrinula da ima referentnu točku kako bi pokazala policiji gdje je otkrila ostatke i primijetila da se obližnje stablo srušilo.

"Rekla sam sebi - moram pokupiti ovu stvar i policija će pronaći krivca, istraga će konačno krenuti'.

"Tijekom cijelog puta nosila sam lubanju ispod ruke, jer me osjećaj da bi dodirnula kožom užasavao". 

Kada je stigla u svoj dom pozvala je policiju. 

Genetsko testiranje potvrdilo je njezinu sumnju da lubanja pripada dvogodišnjaku o čijem se nestanku prošle godine pisalo. 

Tragovi na lubanji mogli su biti od životinje, rekao je tužitelj Jean-Luc Blachon prošli tjedan. Uzrok smrti tek treba biti utvrđen.

Pročitajte i ovo Tribina HDZ-a - 4 PARLAMENTARNI IZBORI Plenković ne želi o prepisci Butković i Rimac, ali ima poruku za Milanovića: "Mora odgovoriti na pitanja"

Nakon otkrića kostiju, dio Emileove odjeće - uključujući majicu, cipele i kratke hlače pronađeno je u blizini lubanje. 

Dvogodišnjak je nestao u francuskim Alpama prošlog ljeta. Pokrenuta je opsežna potraga. Slučaj je ubrzo postao kaznena istraga o mogućoj otmici, iako policija nije isključila ubojstvo, nesreću ili pad.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine"

Tužitelj iz Aix-en-Provencea u nedjelju, 31. ožujka, objavio je da su kosti Emila Soleila, dječaka koji je imao dvije i pol godine kad je nestao, pronađene u subotu "u blizini naselja Vernet", gdje je dječak posljednji put i viđen.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene