Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad talibana

Preživjeli o užasu u školi: 'Djeca su gledala kako njihova učiteljica živa gori'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devet pakistanskih talibana napalo je školu koju pohađaju djeca vojnika u Pešavaru.

Učiteljica je, vjeruje se, živa izgorjela, a učenici su bili prisiljeni gledati kako talibani koji su upali u školu ubijaju 132 njihovih kolega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stravična svjedočanstva: 'Vidio sam par velikih, crnih čizama. Ugurao sam si kravatu u usta kako ne bih vrištao' Slika nije dostupna Krvavi napad VIDEO Masakr talibana u osnovnoj školi - Ubili 131 osobu!

Devet pakistanskih talibana napalo je školu koju pohađaju djeca vojnika u Pešavaru. Riječ je o jednom od najsmrtonosnijih terorističkih napada u povijesti zemlje.

'Zapalili su učiteljicu pred djecom u razredu. Oni su doslovno učiteljicu polici benzinom, zapalili je i natjerali djecu da gledaju', rekao je izvor za NBC, prenosi Daily Mail. 

Vjeruje se da se jedan bombaš samoubojica raznio u sobi punoj djece, a neke od žrtava koje su prebacivane u bolnicu, navodno su obezglavljene, iako pakistanske vlasti tu informaciju nisu potvrdile.

VIDEO Masakr talibana u osnovnoj školi

Hodnici bolnice prekriveni su tijelima mrtvih učenika, a njihove zeleno-žute školske uniforme vire iz vreća s tijelima. Jedan izbezumljeni član obitelji dobio je pogrešno tijelo jer su lica mnoge djece spaljena tijekom samoubilačkih bombaških eksplozija. Do sumraka broj mrtvih se popeo na 141, a pakistanska vojska potvrdila je su 132 od njih djeca. Još 121 dijete je ozlijeđeno.

Grad je suočen s teškim zadatkom liječenja teško ranjenih i identifikacijom mrtvih. 'Ovo je strašna nepravda. Mi smo nevini ljudi, moji dečki su nevine osobe koje ne nose oružje i bombe', rekao je jedan otac.

Izlaze detalji stravičnog napada

U međuvremenu, u javnost izlaze novi detalji stravičnog napada. Irfan Shah sjedio je u razredu kada je čuo pucnjeve. Učiteljica im je prvo rekla da je riječl o vježbi i da ne brinu, a onda se zvuk približio i čuli su krikove.

Jedan od učenika otvorio je prozor, a onda počeo plakati. Njegovi školski prijatelji ležali su na tlu. Dio djece uspio je plačući pobjeći kroz stražnja vrata.

Talibani su se oglasili navodeći razloge napada. Tvrde da su htjeli da vojnici, čija djeca pohađaju školu, prožive patnju i osjete koliko je užasno kada ti netko ubije voljenu osobu.

Pakistanski talibani objasnili zašto su napali školu

Napad je počeo ulaskom devet napadača u školu koju pohađa 500 učenika starih od 10 do 18 godina. Talibani su hodali od učionice do učionice i nasumce pucali. Na mjesto događaja ubrzo je stigla vojska koja je razmijenila vatru s napadačima. Učenici su se skrivali pod stolovima dok su mrtva tijela bila razbacana po hodnicima.

Nakon devet sati borbe pakistanske specijalne snage ubile su svih devet terorista. U borbama je ranjenom sedam članova vojnog osoblja, uključujući i dva policajca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene