Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šefuje strankom i državom

Predsjednik Kosova teško prekršio Ustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud Kosova ustanovio je da je predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu prekršio ustav time što je ostao na položaju predsjednika stranke nakon preuzimanja dužnosti šefa države, priopćio je sud.

Sud je zaključio da je Fatmir Sejdiu 'teško prekršio kosovski ustav zadržavajući istodobno položaje predsjednika republike i predsjednika političke stranke Demokratske lige Kosova', piše u priopćenju objavljenom na Internet stranici. Posljedice te presude nisu neposredno objavljenje, a u priopćenju se ističe da će odluka 'uskoro biti poslana svim stranama'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 Šokantna zbivanja Svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda Branko Smerdel komentirao Milanovićevu odluku da se kandidira na parlamentarnim izborima predsjednikova bomba Oglasio se stručnjak koji je pisao Ustav, evo što kaže o Milanovićevu potezu

>> Srbijanske vlasti pozdravile rezoluciju o Kosovu, oporba kritizira

Kosovska javnost očekuje da Sejdiu bude primoran izabrati između dva položaja. Postupak je iniciralo 32 zastupnika kosovskog parlamenta koji su ocijenili da je Sejdiu prekršio Ustav istodobno sačuvavši oba položaja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene