Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dr. Nestorović prelomio

Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama

Branimir Nestorović
Branimir Nestorović Foto: Pedja Milosavljevic/Cropix
Kontroverzni dr. Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić demonstrativno su napustili pokret "Mi, glas iz naroda" nakon sukoba unutar rukovodstva.

Pokret "Mi, glas iz naroda" nastupajući 17. prosinca kao grupa građana na izborima u Srbiji ostvario je velik uspjeh, osvojivši 13 zastupničkih mandata u parlamentu, kao i šest vijećničkih u Skupštini Beograda, zahvaljujući čemu su postali jezičak na vagi između vlasti i opozicije kad je u pitanju formiranje beogradske vlasti.

No, kako javljaju tamošnji mediji, dok je u tijeku preobražaj pokreta u političku stranku dogodili su se veliki sukobi unutar rukovodstva, odnosno u skupini sedam osnivača. Tako su jučer kontroverzni dr. Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić demonstrativno napustili pokret, stoji na njihovim stranicama.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ostao bez teksta VIDEO Novinar jednim pitanjem zaledio Vučića: "Čestitam, pobijedili ste"

Navodi se i kako je u sjenci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača dr. Nestorović ultimativno tražio da bude predsjednik stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum dr. Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio pokret, a za njim je otišao i Pavić, piše Nova.rs.

"Pokret, međutim, nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. Njime će rukovoditi Vijeće koje čini pet osnivača. U našem radu sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju. Drugim riječima, pokušaj razbijanja Pokreta nije uspio i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali izvesti. Vrijeme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja Pokreta", dodaje se u priopćenju i najavljuje sutrašnju konferenciju za medije.

Pročitajte i ovo Rupa u cesti progutala auto s dvojicom muškaraca spasila ih vojska VIDEO/FOTO "Čudo je da smo živi": Otvorila se rupa u cesti i progutala dvojicu muškaraca i automobile

Podsjetimo, pulmolog Nestorović je postao popularan tijekom pandemije koronavirusa, koju je često komentirao vrlo bizarnim izjavama. Kao član kriznog stožera uplašenu javnost zbunjivao je svojim porukama, a jedna od najpoznatijih je ona da je koronavirus "najsmješniji virus u povijesti čovječanstva koji na Facebooku postoji".

Tada je u njegovu obranu pred širom javnosti stao i sam predsjednik Aleksandar Vučić govoreći kako ne može dopustiti da netko napada liječnike koji su ozbiljni. Nestorović se kasnije pravdao da je njegova izjava bila u službi smirivanja ljudi te da ju je svjesno izrekao s tom namjerom.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i Vladimir Putin žalio se na pritiske Zapada Dodik se sastao s Putinom: "Republika Srpska je naš prijatelj, hvala što podržavate Rusiju"

Da bi "smirio" javnost, otvoreno je pozivao Srpkinje da se slobodno zapute u šoping u Italiju tijekom pandemije jer će "sve biti na sniženju".

"Štitit će vas estrogen", govorio je.

Protiv Nestorovića je sredinom 2020. etičkom odboru Liječničke komore Srbije podnesen i zahtjev da ga se zamjeni u Kriznom stožeru za suzbijanje koronavirusa jer je, kako je navedeno, "svojim javnim nastupima narušava ugled i nanosi štetu liječničkoj profesiji, kao i zdravstvu u cjelini".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene