Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dinamov stadion

"Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

Aktualno Galerija Dinamov stadion Dinamov stadion Foto: Goran Mehkek/Cropix Dražen Kutleša, Andrej Plenković i Tomislav Tomašević - 3 Dražen Kutleša, Andrej Plenković i Tomislav Tomašević - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dražen Kutleša, Andrej Plenković i Tomislav Tomašević - 2 Dražen Kutleša, Andrej Plenković i Tomislav Tomašević - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dražen Kutleša, Andrej Plenković i Tomislav Tomašević - 1 Dražen Kutleša, Andrej Plenković i Tomislav Tomašević - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Potpisivanje sporazuma Galerija 1/6 >>
Potpisivanjem sporazuma realizirao se temeljni preduvjet za početak izgradnje primjerenog stadiona Dinama.

Na sjednici Vlade u prosincu premijer Andrej Plenković objavio je da je postignut dogovor za Dinamov stadion. Slijedom toga, Vlada RH, Grad Zagreb i Zagrebačka nadbiskupija u srijedu su i službeno potpisali sporazum kojim će Katolička Crkva darovati svoj posjed na Sveticama Gradu za gradnju stadiona. U zamjenu će Crkva dobiti deset lokacija za gradnju svojih objekata u gradu

Pročitajte i ovo Zemljište koje će država dati Crkvi Okončan višegodišnji spor FOTOGALERIJA Ovo su zemljišta koja će država dati Crkvi u zamjenu za Dinamov stadion

Sporazum su potpisali gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i nadbiskup Zagrebačke nadbiskupije mons. Dražen Kutleša.

"Izražavam zadovoljstvo na mogućnosti da smo mogli baš u ovo vrijeme realizirati ovaj ugovor koji će biti na korist svim građanima grada Zagreba. Dok smo razgovarali, bila je uvijek ideja da je Crkvi u prvom planu dobro Crkve, a ne dobra Crkve i htjeli smo to pokazati tako da se na ovih deset lokacija koje dobivamo u zamjenu za teren na Maksimiru, da se tamo grade crkveni objekti, možda dječji vrtići i sve ono što bude potrebno na tom području", rekao je Dražen Kutleša.

"Danas je doista bitan dan jer se nakon 27 godina rješava imovinsko-pravni spor. Upravo zbog ovog spora u prošlosti se nije išlo na izgradnju novog, već rekonstrukciju starog stadiona. Zadovoljan sam što se ovaj problem riješio u mandatu ove Gradske uprave, tako smo pokazali da se mogu riješiti i najteži problemi", rekao je na potpisivanju sporazuma Tomislav Tomašević.

Pročitajte i ovo Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske

Crkva je ovim sporazumom odustala od naturalnog povrata maksimirskih nekretnina, a one su pripale Gradu Zagrebu.

"Nakon ovoga više nema prepreka za izgradnju novog maksimirskog stadiona. Smatramo da se stadion može izgraditi privatnim sredstvima. Vjerujemo da se stadion može izgraditi sponzorskim novcem, a ne gradskim", rekao je Tomašević i objasnio da će rekonstrukcijom stadiona u Kranjčevićevoj, kao i ovoga u Maksimiru Zagreb dobiti čak dva nova stadiona.

"Danas zaista, gledajući perspektivu Maksimira, Dinama, reprezentacije, stadiona i sporta, možemo reći da je riječ o povijesnom danu koji rješava gotovo tri desetljeća star problem koji je bio prepreka za izgradnju novog stadiona kakav Zagreb, Zagrepčani i Hrvatska zaslužuju", rekao je Plenković i zahvalio svima koji su sudjelovali za pronalaženjem rješenja kojim će svi biti zadovoljni.

"Vrijeme je da prionemo u drugu fazu i da do idućeg svjetskog prvenstva u Zagrebu imamo novi stadion", zaključio je Plenković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene