Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prirodna katastrofa

Još se nisu oporavili od razornih poplava, a već stiže nova oluja: Vojska i hitne službe dignute na noge

Aktualno Galerija Poplava u Grčkoj Poplava u Grčkoj Foto: Afp Atrhanasios Kostis Atrhanasios Kostis Foto: DNEVNIK.hr Anastasia Tsagkarakaki Anastasia Tsagkarakaki Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Grčkoj - 1 Poplava u Grčkoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr +4 Poplava u Grčkoj - 2 Galerija 1/9 >>
Grčka se sprema za dolazak nove velike oluje koja se kreće prema krajevima zemlje već opustošene nedavnim poplavama i požarima.

Službe za hitne slučajeve u središnjoj Grčkoj u pripravnosti su od utorka jer su oluje krenule prema područjima koja su ranije ovog mjeseca već pogodile velike poplave.

Općinske i vojne ekipe uz pomoć bagera pojačale su obranu od poplava duž rijeka u blizini središnjih gradova Larisse i Trikale. Poplave izazvane olujom Daniel usmrtile su 16 ljudi u regiji i prouzročile veliku štetu na imovini, farmama i infrastrukturi.

Pročitajte i ovo Policija Počeo očevid U Karlovcu na divljem deponiju pronađene ljudske kosti: Oglasili se iz Grada

Krečući se prema istoku, oluja nazvana Elias prouzročila je klizišta rano u utorak i natjerala vlasti da zatvore dijelove autoceste između Atene i zapadnog lučkog grada Patrasa. Očekuje se da će se loše vrijeme pogoršati do četvrtka, a na udaru su središnja Grčka, otok Evia istočno od Atene i otoci u središnjem Egejskom moru.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Susret EPP-a u Splitu Raspada li se Schengen na migrantskoj krizi? Ivana Petrović: "Ovo što sada Slovenija radi kod granice s Hrvatskom, to već radi više od godinu dana kod nekadašnje granice s Austrijom"

Oluja Daniel zahvatila je istočni Mediteran početkom rujna. Poplavom je zahvaćeno 720 četvornih kilometara diljem grčkog poljoprivrednog središta što je prouzročilo štetu u susjednoj Bugarskoj i Turskoj prije nego što je velike količine vode stigle do Libije, gdje su se srušile dvije brane i usmrtile tisuće ljudi.

Znanstvenici kažu da klimatske promjene čine oluje poput Daniela sve češćim i opasnijim. Poplave u Grčkoj pogoršale su šumski požari, gubitak vegetacije i rastresito tlo, prenosi AP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene