Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve unutar 24 sata

Baby boom u zagrebačkoj bolnici! Ali to nije sve - ovo je prava rijetkost: "Zaista smo svjedočili nečemu što se događa jednom za cijelog radnog vijeka"

Aktualno Galerija Baby boom u Zagrebu - 4 Baby boom u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Baby boom u Zagrebu - 1 Baby boom u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Baby boom u Zagrebu - 2 Baby boom u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Baby boom u Zagrebu - 3 Baby boom u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Ivana, trudnica Galerija 1/7 >>
U Vinogradskoj bolnici u posljednja 24 sata - pravi mali baby boom. Imaju rekordan broj rodilja koje su u razmaku od tek nekoliko sati rodile - trojke!

Plač beba, ubrzani hod primalja i doktora ono je što se prvo zateklo u klinici za porodništvo KBC Sestara Milosrdnica. "I sami vidimo po odjelu da je stvarno jako velika rotacija i rodilja i trudnica. Baš je ekspresno ovdje", kazala je trudnica Ivana.

U posljednja 24 sata, primalje i doktori doslovno - nisu stali! "Ako gledamo po broju djece noćašnje dežurstvo, odnosno cijeli protekli dan, je bio pravi mali baby boom kod nas u Vinogradskoj bolnici. Bilo je puno i blizanaca. Inače učestalost blizanačke djece vam je negdje oko 30 žena na tisuću trudnica", rekao je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo Krunoslav Kuna.

A ono što je još rjeđe jest da jedna do dvije trudnice na njih tisuću - nosi trojke! "Ovo je mali raritet da su se u istom danu unutar 24 sata dvije žene porodile koje su nosile trojčeke tako da zaista smo svjedočili događaju koji se događa jedanput za cijelog možda radnog vijeka", istaknuo je Kuna.

Baby boom u Zagrebu - 2 Baby boom u Zagrebu - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Nove majke trojki na zasluženom su odmoru dok druge u rukama već drže svoje potomstvo. "Drugo je dijete - neopisiv je osjećaj, presretna sam. Umorna, iscrpljena, ali presretna!", kazala je Jelena.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Susret EPP-a u Splitu Raspada li se Schengen na migrantskoj krizi? Ivana Petrović: "Ovo što sada Slovenija radi kod granice s Hrvatskom, to već radi više od godinu dana kod nekadašnje granice s Austrijom"

"Ne znam, teško je opisat riječima! Stresno, možda najlakše tako reći. Šokantno, ali lijepo", opisao je otac Zdravko koji je bio uz ženu dok je rađala.

U 2022. godini rođeno je 2625 djece manje nego u 2021. - hoće li se ovaj trend nastaviti, doznat ćemo tek iduće godine, no već jedan ovakav dan izgleda - obećavajuće, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

 

Više o baby boomu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene