Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret EPP-a u Splitu

Raspada li se Schengen na migrantskoj krizi? Ivana Petrović: "Ovo što sada Slovenija radi kod granice s Hrvatskom, to već radi više od godinu dana kod nekadašnje granice s Austrijom"

Aktualno Galerija Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr EPP o migrantskoj krizi - 1 EPP o migrantskoj krizi - 1 Foto: DNEVNIK.hr EPP o migrantskoj krizi - 2 EPP o migrantskoj krizi - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slovenija pooštrava nadzor granice s Hrvatskom - 4 Galerija 1/4 >>
U Splitu se održava skup Europske pučke stranke kojeg prati komentatorica Dnevnika Nove TV Ivana Petrović.

Raspada li se Schengen na migrantskoj krizi, pojašnjava Ivana Petrović, koja u Splitu prati skup Europske pučke stranke. Hrvatski premijer okupio je predsjednicu Europskog parlamenta i predsjednicu Europske komisije. Kakve su reakcije na potez Slovenije za pooštravanjem granične kontrole?

"Europski pučani kažu kako se Schengen ne raspada, kako o tome nema govora i da to države rade na svojim teritorijima što je i točno, ali dodala bih i da je ovo isto jedan trend i ovo što sada Slovenija radi nedaleko nekadašnjoj granici s Hrvatskom, to već radi preko godinu dana isto tako nedaleko nekadašnje granice s Austrijom i znamo da je Austrija više puta pisala zbog toga Europskoj komisiji, ali radi to i Njemačka na bivšoj granici s Poljskom, a Poljska to također radi sa svoje strane na granici, a neslužbeno čujem i da je Francuska dovela vojsku na svoju nekadašnju granicu s Italijom", javila je Petrović koja je naglasila kako to jest trend koji zabrinjava te će se cijela Europska unija morati ozbiljnije pozabaviti time. 

Pročitajte i ovo Denis Buntić Sud odbio zahtjev drugog suda Klara Buntić podnijela zahtjev za razvod, za Dnevnik Nove TV progovorila i Denisova prva supruga: "Nikada nije digao ruku na mene"

Petrović kaže kako Pučani za to krive lijeve politike koje ne žele povući razliku između legalnih migranata koji se mogu identificirati na granicama i onih ilegalnih koji to nemaju. Dodaje i da čak 70 posto građana EU-a brinu migracije i EU i EK će u sljedećem sastavu morati po tom pitanju nešto napraviti, jer ako to ne naprave, onda će to oni raditi 2029., a tada bi već moglo biti kasno. 

Pročitajte i ovo Ilustracija borio se i za rampu Vojni invalid Ivo umro je zarobljen u stanu, na zidu našli jezivu poruku

Što se tiče strategije EPP za europske izbore, oni su istaknuli tri glavna stupa, ističe Petrović, "a to su migracije, inflacija i jednakost, da se ne radi razlika između velikih i malih i tzv. bitnih i nebitnih zemalja članica. Oni vjeruju i da će u sljedećem mandatu moći napraviti koaliciju sa socijaldemokratima i liberalima, iako EPP ne stoje ni približno dobro kako su stajali prije pet godina", zaključuje Petrović.  

 

Više pogledajte u videoprilogu. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene