Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo na sportska natjecanja

Pistoriusu sud odobrio da putuje izvan Južnoafričke Republike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda mu je sud prvotno oduzeo putovnicu, danas je Oscaru Pistoriusu ipak odobreno da napusti Južnoafričku Republiku kako bi mogao sudjelovati na inozemnim sportskim natjecanjima.

Južnoafričkom paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu, optuženom za ubojstvo svoje zaručnice Reeve Steenkamp, danas je sud u Pretoriji odobrio da putuje u inozemstvo kako bi mogao sudjelovati na atletskim natjecanjima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo morate znati Što trebate učiniti ako ste izgubili dokumente? Prvi je korak najvažniji Slika nije dostupna Čeka se presuda IZNIO DETALJE JEZIVOG ZLOČINA 'Još osjećam miris krvi i vrućinu na rukama'

Sudac Bert Barn izjavio je da će Pistorius sudskim vlastima morati dostaviti plan svojih putovanja najmanje tjedan dana prije odlaska u inozemstvo, a da po povratku u Južnu Afriku mora u roku od 24 sata vratiti putovnicu nadležnim organima.

>> Oscar Pistorius je suicidalan?

Pistorius je 22. veljače uz jamčevinu pušten da se brani sa slobode. Jamčevina je iznosila 113.000 dolara, a Pistorius je morao predati putovnicu i oružje te su mu zabranjeni kontakti sa svjedocima.

Okolnosti u kojima je došlo do tragedije nisu jasne, Pistorius tvrdi da je pucao u djevojku jer je mislio da se radi o provalniku, ali policija je odbacila takvu teoriju, te je optužen za ubojstvo svoje zaručnice. Suđenje Pistoriusu trebalo bi početi 4. lipnja.

Pistorius je postao prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja.

On je rođen je s urođenom manom i prije prvog rođendana amputirane su mu obje noge ispod koljena. U srednjoj školi bavio se ragbijem, vaterpolom i tenisom, no najveće rezultate je postigao u atletici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene