Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeli izbori

Petnaest milijuna Iračana bira zastupnike u pokrajinska vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaest milijuna Iračana počelo je s glasovanjem za izbor pokrajinskih vijeća pod visokim nadzorom policije i vojske na prvim izborima od 2005.

Od Mosula, 'posljednjeg urbanog uporišta Al-Kaide' na sjeveru Iraka, do Faoa na krajnjem jugu, na obalama Zaljeva, preko Ramadija, na ulazu u pustinju, te u Bagdadu, birački uredi otvoreni su u uobičajenih sedam sati. Šest i pol tisuća glasačkih ureda zatvorit će se u 17 sati. To pokrajinsko glasovanje služi kao test za stabilnost zemlje i popularnost premijera Nurija al-Malikija čija se lista 'Koalicije za pravnu državu' smatra favoritom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

>> Iračani počeli glasovati na prvim izborima od 2005.

>> VIDEO: Plakati 'zagušili' Irak

U čitavoj je zemlji gotovo milijun iračkih vojnika i policajaca u stanju pripravnosti te su poduzete drakonske sigurnosne mjere kako bi se izbjegli samoubilački napadi ekstremista koji se protive izborima. U 14 pokrajina, od ukupno 18, zaštita glasačkih ureda provodi se bez podrške Amerikanaca. Prigodom izbora 2005. Amerikanci su morali pomagati iračkim snagama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene