Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Crna Gora kao obećana zemlja?

Pet razloga zbog kojih bi Mubarak mogao postati Crnogorac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako egipatski predsjednik Hosni Mubarak ne pokazuje nikakve naznake da ovih dana namjerava sići s vlasti, naveliko se špekulira gdje bi mogao pronaći utočište ako mu bijeg postane jedini izlaz.

A u tom slučaju, nije isključeno da se skrasi u našem susjedstvu. Njegov sin, naime, ulaže u Crnoj Gori, zemlji koja je već postala utočište svrgnutom tajlandskom premijeru Thaksinu Shinawatru.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi"

>> Crnogorci: Mubarak dolazi k nama

>> Putovnica za investiciju od 500.000 eura

Crnogorski mediji zbrojili su dva i dva i zaključili Mubarak bi mogao postati Crnogorac. Nekoliko je stvari koje upućuju na to.

Prvo, njegov sin ima veliki udio u tvrtki Orascom koja će na poluotoku Luštica kod Tivta graditi ekskluzivno turističko naselje. Drugo, Milo Đukanović je na samom kraju svog mandata posjetio Egipat i družio se s Mubarakom.

Treće, ne bi bio prvi put da Crnogorci udome svrgnutog vođu. Također prosvjedima svrgnutom tajlandskom premijeru, Thaksinu Shiniwatri dali su državljanstvo, a on na Svetom Stefanu započeo gradnju hotela.

S time je povezano i četvrto. Naime, prije nekoliko mjeseci crnogorska Vlada donijela je odluku po kojoj državljanstvo daju svakome tko u zemlju unese u gotovini pola milijuna eura. A peto i dokaz da Mubarak zadovoljava uvjete dobivanja državljanstva je pokušaj Mubarakovog prijatelja Salema koji je prošlog tjedna pokušao odletjeti iz Dubaia s pola milijarde Mubarakovih dolara.

A kako mu je to samo jedan od mnogobrojnih prijatelja i rodbine koji sada lete naokolo s torbama punim novca, Mubarakov imutak i više nego zadovoljava useljeničke imovinske kriterije Crne Gore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene