Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga traje

DANIMA LEŽALI KRAJ CESTE? Policija dobila poziv o nesreći, ali nije reagirala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj je ogorčena zbog loše i prekasne reakcije policijskih snaga.

Jedan par u Škotskoj pronađen je u automobilu nakon prometne nesreće, a čini se da su danima ležali kraj ceste s koje su izletjeli. Nestanak Johna Yuilla i Lamare Bell prijavljen je još u nedjelju, policija je zaprimila poziv o prometnoj nesreći s automobilom u kojem su zadnji puta viđeni, no nije reagirala na njega pa su pronađeni tek nakon tri dana, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Kaštel zavijen u crno - 5 U Kaštel-Sućurcu Potresno svjedočanstvo muškarca koji je spasio dječaka iz gorućeg automobila: "Pokušao sam izvući i majku. Uhvatio sam je za ruku..."

Slučaj je sada pod istragom.

John je pronađen mrtav, a Lamara je teško ozlijeđena i liječnici joj se trenutačno bore za život. Stavljena je u induciranu komu jer je pretrpjela teške prijelome kostiju i dehidraciju zbog čekanja pomoći. Obitelj je ogorčena zbog loše i prekasne reakcije policijskih snaga.

Policija nudi 50 tisuća kuna za podatke o vozaču koji je 2006. izazvao nesreću i pobjegao

Nestanak 28-godišnjeg Johna i 25-godišnje Lamare prijavljen je u nedjelju nakon što su zadnji puta viđeni u društvu prijatelja u jutarnjim satima. Kako im se nakon odlaska u plavom Renault Cliju izgubio svaki trag, policija je dobila informaciju o nestanku i u ponedjeljak objavila poziv javnosti. Iako su znali kako je izgledao njihov automobil i da je moguće da je jedan takav zadnji puta viđen u nedjelju na lokalnoj cesti M9, nisu poslali nikoga u provjeru tih informacija i terena.

Patrik (5) preminuo od posljedica utapanja, nađeno i tijelo majke

Na tome se temelji istraga koju se sada provodi unutar policijske postaje koja je navodno zaprimila dojavu, dok se odvojena istraga vodi o samoj prometnoj nesreći. Istražitelj Michael Matheson rekao je za BBC kako je automobil vjerojatno u jednom trenutku izletio s ceste, a poziv je stigao u policiju od za sada nepoznate osobe.

Trogir: Motorom oborio djevojčicu, pobjegao pa se naknadno javio policiji

'Osoba koja je poziv zaprimila zabilježila je sve, no niti jedna ekipa iz nekog razloga nije poslana da provjeri informaciju', rekao je i dodao da je šokantno da su ti ljudi vjerojatno ležali ozlijeđeni tri dana pokraj ceste.

'Hitno se moraju istražiti okolnosti ovog događaja', zaključio je Matheson, a o svemu istragu zahtijevaju i lokalni dužnosnici, jer svi žele znati koji je razlog da policija tri dana nije potražila prijavljeni automobil.

Još nije potvrđeno je li John poginuo na mjestu ili u međuvremenu, čekajući pomoć, te hoće li Lamara preživjeti i moći svjedočiti o nesreći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene