Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo se šalio

Pahor ipak ne razmišlja o ostavci: 'Čvrsto sam odlučio riješiti spor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su slovenski mediji pisali o najavi ostavke premijera Pahora, ta je informacija brzo dematirana.

Prema pisanju slovenskog portala Delo u intervjuu za televiziju Trbovlje Borut Pahor nije mogao sakriti razočaranje zbog načina na koji protječe razvoj događaja oko graničnog spora s Hrvatskom. Najavio je, piše Delo, i mogućnost ostavke ako pregovori ne budu tekli prema slovenskim očekivanjima. 'Ako niste zadovoljni rješenjem s Hrvatskom, ja neću još dugo ostati. Sretno', rekao je Pahor novinarima.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Ubrzo nakon toga slovenski su mediji njegovu izjavu protumačili kao najavu moguće ostavke ukoliko propadnu dogovori s Hrvatskom, no to je demantirano iz ureda slovenskog Predsjednika Vlade. 'Predsjednik Vlade Borut Pahor čvrsto je odlučio riješiti granični spor s Hrvatskom i ne razmišlja o ostavci', piše u priopćenju iz kabineta Predsjednika Vlade Republike Slovenije.

'Ne, to je moj dvojnik'

Pahor je izjavom tijekom posjete groba Janeza Drnovšeka za lokalnu televiziju zbunio javnost, te je njegov kabinet morao zanijekati da namjerava dati ostavku. Pahor je u gradić u središnjem dijelu države došao bez najave i protokola, ali ga je primijetila ekipa lokalne televizije s čijom je novinarkom pred kamerom ležerno progovorio nekoliko rečenica. Pahor je najprije na pitanje je li to stvarno on, budući da nije bio najavljen, odgovorio: 'Ne, to je moj dvojnik - ma šalim se, naravno', a onda je opraštajući se zbog odlaska u Ljubljanu na predavanje Billa Clintona zbog čega mu se žurilo, u šali dodao: 'Još uvijek sam predsjednik vlade, ali neću biti dugo ako ne budete zadovoljni graničnim rješenjem s Hrvatskom'.

 

>> Pahor prijeti da neće potpisati sporazum o arbitraži

>> 'Pahor se iz Zagreba vratio utučen, praznih ruku'

>> Zbog odnosa s Hrvatskom Pahor sve nepopularniji?!

 

Kratki snimak Pahorove izjave odmah su objavili mediji, a ljubljansko 'Delo' u svom je internetskom izdanju uz to navelo kako je Pahor 'aludirao da će dati ostavku' (da će odstupiti). Na to se, kako javljaju slovenski mediji, onda reagirali i u premijerovu kabinetu, pojašnjavajući da to nije bilo tako mišljeno i da je Pahor mislio da će 'odstupiti' od sporazuma o arbitraži ako bi se pokazalo da će on biti neuspješan.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene