Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ukoliko Šveđani budu svjedoci

Pahor prijeti da neće potpisati sporazum o arbitraži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako predsjedništvo EU-a bude potpisano kao svjedok jednostrane izjave hrvatske strane.

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u petak u Bruxellesu da neće potpisati arbitražni sporazum s Hrvatskom ako švedsko predsjedništvo EU-a bude potpisano kao svjedok jednostrane izjave hrvatske strane o neprejudiciranju ishoda arbitraže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mogao bi biti proglašen nevaljanim Slovenska oporba: Arbitražni sporazum s Hrvatskom je 'mrtav' Slika nije dostupna Tvrdnje neformalne udruge Slovenija: S Hrvatskom nije bila usklađena izjava

'Ako predsjedništvo EU-a bude potpisano kao svjedok, ja sporazum o rješavanju graničnog pitanja neću potpisati', izjavio je Borut Pahor nakon završetka summita EU-a u Bruxellesu.

Pahor je rekao da je o tome razgovarao sa švedskim premijerom Fredrikom Reinfeldtom i da ga je upoznao sa svojim zahtjevom. 'Švedsko je predsjedništvo s tim upoznato i na njemu je da odluči što će učiniti', rekao je Pahor, koji je kazao da su Hrvatska i Slovenija blizu potpisivanja arbitražnog sporazuma, do čega bi, prema njemu, moglo doći u drugoj polovici studenoga u Stockholmu.

Pahor se protivi jednostranoj hrvatskoj izjavi

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor jučer je u Bruxellesu najavila mogućnost da se arbitražni sporazum potpiše sredinom sljedećeg tjedna te rekla da će, dođe li do potpisivanja sporazuma, objaviti jednostranu izjavu u kojoj će se istaknuti da sam arbitražni sporazum ni na koji način ne može prejudicirati ishod same arbitraže.

Pahor je rekao da se on ne protivi jednostranoj hrvatskoj izjavi prilikom ratificiranja arbitražnog sporazuma u Saboru, ali da se protivi da pri potpisivanju predsjedništvo EU-a bude navedeno kao svjedok. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene