Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna kutija zabilježila neuobičajene zvukove

ŠTO SE DOGODILO U RUSKOM ZRAKOPLOVU? 'Priroda ozljeda upućuje na mogućnost eksplozije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crna kutija ruskog putničkog zrakoplova koji se u subotu srušio na Sinaju u Egiptu, zabilježila je prije samog pada neuobičajene zvukove u pilotskoj kabini, izvijestila je u utorak ruska novinska agencija Interfax.

16:27 - Priroda ozljeda putnika iz ruskog zrakoplova koji je pao u egipatskom Sinaju, mogla bi upućivati na to da je u zrakoplovu došlo do eksplozije prije nego li se s velike visine, što je istraga već potvrdila, srušio u komadima na zemlju, objavila je novinska Agencija Sputnik, a prenosi RT.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Belgijski premijer Alexander De Croo Izbori su u lipnju Belgija istražuje moguću umiješanost Rusije u europsku izbornu kampanju

'Veliki broj dijelova na koja su se raspala tijela, mogu ukazivati na snažnu eksploziju u zrakoplovu tijekom leta na velikoj visini', potvrdio je za tu agenciju egipatski stručnjak za forenziku. 

Dodao je kako će biti potrebna opsežna DNK analiza kako bi se utvrdio identitet žrtava nesreće ruskog zrakoplova A321.

14:48 -  "Prije nestanka zrakoplova s radarskih ekrana zabilježeni su zvukovi, što nije uobičajeno tijekom normalnih letova", prenosi agencija izvor blizak istražiteljima u Kairu. Prije tih zvukova, dodaje izvor, vodila se normalna konverzacija između pilota i kontrole leta i ništa nije upućivalo na odstupanja i nepravilnosti glede tijeka leta.

Američki su mediji objavili da je na satelitskim snimkama, u otprilike isto vrijeme, zabilježen toplinski bljesak, no za sada nema dokaza koji bi išli u prilog teoriji da je zrakoplov srušen raketom.

Eksploziju je uzrokovao 'ili spremnik s gorivom ili bomba'

U subotu rano ujutro u padu Airbusa ruske aviokompanije Kogalimavija, čiji zrakoplovi lete pod nazivom Metrojet, poginulo je svih 224 putnika i članova posade. Radi se o turistima koji su se iz egipatskog ljetovališta Šarm el-Šeika vraćali u Sankt Peterburg. Još uvijek nisu pronađena sva tijela žrtava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene