Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malavijski obrat

Osuđeni gay muškarac prohodao s djevojkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od dvojice gay muškaraca iz Malavija, koji je donedavno pušten iz zatvora uz pomilovanje, nakon što je osuđen za homoseksualnost, počeo je hodati s djevojkom.

Nakon što je pušten iz zatvora, Steven Monjeza započeo je vezu s djevojkom u rodnom gradu Blantyreu, rekao je za CNN Dunker Kamba, administrator Centra za ljudski razvoj u Malaviju. Monjeza i Tiwonge Chimbalanga, obojica koji su u svojim dvadesetim godinama života, prošlog su mjeseca osuđeni na 14 godina zatvora zbog neprirodnog ponašanja i vrijeđanje javnog ćudoređa. Njihova osuda pokrenula je lavine kritika te je stvar došla i do glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, koji je kod predsjednika Malavija urgirao da se dvojicu mladića pomiluje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stradali ilegalni imigranti U Malaviju potonuo brod, najmanje 47 poginulih Slika nije dostupna Nisu ga uspjeli reanimirati Umro predsjednik Malavija Bingu wa Mutharika

>> Gay par osuđen na 14 godina zatvora

Tijekom čekanja početka sudskog procesa, dvojica su mladića bila podvrgnuta liječničkim pregledima, kojima su se pokušali utvrditi tragovi sodomije, navodi Human Rights Watch. Nad njima je provedena i psihijatrijska analiza, a svi su pregledi izvršeni bez njihovog pristanka, dodaje HRW.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene