Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudska prava

Gay par osuđen na 14 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz poklič publike i presudu od 14 godina zatvora uz težak rad, iz sudnice u Malaviju prema zatvoru je prepraćen muški gay par.

Sud u Malaviju, dvojicu je muškaraca osudio zbog sodomije i nedoličnog ponašanja, prema zakonu, koji datira još iz kolonijalnog doba. presuda Tiwonge Chimbalangau i Stevenu Monjezi, naišla je oštru osudu međunarodne zajednice i pokrenula debatu o ljudskim pravima u toj konzervativnoj zemlji na jugu Afrike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor Slika nije dostupna Slučaj silovanja Crikveničanka dobila spor protiv Hrvatske na Europskom sudu

'maksimalna kazna namijenjena je najgorim slučajevima', obrazložio je sudac Nyakwawa Usiwa Usiwa, prilikom izricanja presude. 'Mi ovdje sjedimo kako bi predstavljali društvo Malavija, koje prema mom uvjerenju, još nije spremno prihvatiti to da se sinovi žene sa drugim sinovima', zaključio je. Odvjetnik gay para, rekao je medijima kako će uložiti žalbu na presudu. 'Nisam zabrinut', izjavio je Chimbalanga, kojeg je policija lisičinama vezala za Monjezu te izvela van iz sudnice, prenosi Associated Press.

Stotine promatrača, međutim, nisu pokazivale nikakve simpatije već su svi glasom povikivali 'Dobili ste što ste zaslužili!' i '14 godina je premalo, trebali su dobiti 50!'. Zamjenik šefa afričkog Amnesty Internationala, presudu je nazvao skandaloznom.

Što mislite o presudi Malavijskog suda?

  • Skandalozno
  • Zakoni se moraju poštovati
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene