Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marko Baotić na slobodi

Uhićenja u Orašju: Jedan pušten, ostali ostaju u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako Nova TV doznaje 9 uhićenih u Orašju ostaje u pritvoru zbog sumnje na mogućnost utjecaja na svjedoke. Pušten je samo Marko Baotić.

Pušteni Marko Baotić, koji je s još devet osoba uhićen zbog sumnje u ratne zločine tijekom rata u BiH, večeras će biti u Orašju, dozanje Nova TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MATUZOVIĆ I DEVETORICA ZLOČINI U ORAŠJU Sud BiH potvrdio optužnicu protiv desetorice pripadnika HVO-a Slika nije dostupna Uhićeni u listopadu Podignute optužnice protiv pripadnika HVO-a za ratni zločin na području Orašja

Ostala devetorica uhićenih ostaju u pritvoru zbog sumnje na mogućnost utjecaja na svjedoke.

Sud je djelom prihvatio žalbu obrane i ustvrdio da nema opasnosti od bijega za uhićene, međutim sud je ustvrdio da postoji opasnost utjecaja na svjedoke te je devetorici određen pritvor od mjesec dana.

Podsjetimo, desetorica bivših pripadnika HVO-a s područja Bosanske Posavine uhićena su krajem listopada, a Tužiteljstvo BiH iz sumnjiči da su počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti. Među uhićenima je i Đuro Matuzović (64), umirovljeni general HVO-a i organizator obrane na području Orašja i ratni zapovjednik oraškog Zbornog područja.

Uhićeni su i Ivo Oršolić (64), Tado Oršolić (56), Marko Dominković (54), Joso Nedić (60), Marko Baotić (68), Marko Blažanović (61), Mato Živković (52), Anto Živković (57), Stijepo Đurić (51).

Tužitelji ih terete da su kao pripadnici struktura HVO-a u Orašju i kao stražari u logorima i objektima za zatočenje, počinili ratni zločin nad većim brojem žrtava srpske nacionalnosti s područja Orašja i okolnih mjesta od travnja 1992. do srpnja 1993.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene