Obavijesti Video Pretražite Navigacija
javio se i Dodik

Veleposlanstvo SAD-a nakon Izetbegovićeve izjave o prebrojavanju arsenala: "Šokirani smo i zaprepašteni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je predsjednik bošnjačkog SDA-a Bakir Izetbegović na jučerašnjem skupu u Hadžićima rekao kako su se Bošnjaci već "prebrojali za ne daj Bože", stigla je oštra reakcija američkog veleposlanstva u BiH.

Dan nakon što je Bakir Izetbegović na jučerašnjoj predizbornoj tribini SDA-a kazao da su se Bošnjaci prebrojali te da imaju mnogo mladih ljudi, lovaca i instruktora na dronovima, na Twitteru se oglasilo američko veleposlanstvo u BiH oštro osuđujući Izetbegovićeve izjave koje ocjenjuju kao "implicitno poticanje na nasilje".

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Slika nije dostupna Narušeno povjerenje Dodik opet izvrijeđao Izetbegovića koji se žali jer ga izbacuju s vlasti: "On je lažni antifašist"

Iz veleposlanstva su poručili kako su "šokirani i zaprepašteni jučerašnjim zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića koji su, sasvim očekivano, izazvali nepromišljen odgovor Milorada Dodika“ U objavi stoji da su prije trideset godina građani BiH propatili kroz brutalan rat.

"U 2022. građani zaslužuju bolje lidere od onih koji pozivaju na etničke podjele i onih koji potiču etničke napetosti“. Smatraju da građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na općem dobri i donositi teške odluke koje su neophodne da ta zemlja osigura svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici naroda.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Sarajevu vikao i lupao po stolu Visoki predstavnik u BiH naredio izmjene Izbornog zakona i oštro napao političke čelnike: "Bilo bi bolje da ste zatvorili usta"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna izvrgnut progonu Hrvat iz Bundestaga na meti nacionalista: "Žrtva sam besramne hajke"

"Istinska predanost suradnji i kompromisu, a ne implicitna prijetnja nasiljem, potrebna je za rješavanje problema ove zemlje, koji postaju sve gori“, stoji u objavi.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske poručio je Izetbegoviću da mora računati s time da za najgore scenarije i Srba ima dovoljno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene