Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preplavili društvene mreže

FOTO Tko je iza natpisa: 'NE ŽELIMO ratovati u Siriji'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografije osoba koje nose uniformu američkih vojnika i drže natpise s porukama protiv napada na Siriju preplavile su društvene mreže.

Osobe koje se predstavljaju kao američki vojnici, fotografiraju se tako da ispred lica drže natpise s porukama protiv napada na Siriju. No, budući da ih nije moguće identificirati, nije moguće niti potvrditi jesu li to uistinu pripadnici američke vojske ili tek netko tko je obukao vojnu uniformu, piše Busines Insider.

Pročitajte i ovo Poruka za AP na zagrebačkom podvožnjaku - 2 Tko je autor? Zanimljiva poruka Andreju Plenkoviću osvanula u Zagrebu, reagirao i Grbin Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju

>> Američki nosač aviona USS Nimitz uplovio u Crveno more

Dok je sve jasnije da će SAD napasti Siriju, na društvenim mrežama pojavljuju se fotografije osoba koji ispred lica drže natpis s porukom da se protive napadu na tu bliskooistočnu zemlju. Argument kojim se protive napadu jest taj da je nejasna crta između umjerenih pobunjenika i al-Qaede u borbama koje se na ulicama Sirije odvijaju već dvije godine.

U pravilu, na natpisima piše kako se vojnici nisu pridružili američkoj vojsci da bi se borili za al-Qaedu u sirijskom građanskom ratu.

Podsjetimo, sve je izvjesnije da će SAD organizirati vojnu intervenciju u Siriji, nakon što su objavljene snimke kemijskog napada na civile u predgrađu Damska, a Zapad je uvjeren da je napad izvršila vojska tamošnjeg predsjednika Bashara al-Assada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene