Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica Oluje

Srbijanski državni vrh nastavlja s oštrim kritikama i napadima na Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oluja više neće biti, poručio je Aleksandar Vučić.

U srpskoj pravoslavnoj Crkvi u Zagrebu u sabornom hramu preobraženja pred četrdesetak vjernika mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije održao je molitvu za sve žrtve koje su stradale tijekom vojno-redarstvene akcije Oluja. Među okupljenima bio je i predsjednik srpskog narodnog Vijeća Milorad Pupovac koji nije bio raspoložen za komentare.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Slika nije dostupna "ti ljudi žive tamo" I Vučić se oglasio o Oluji: "Pokušat ću razumjeti ako predstavnici Srba budu sudjelovali na proslavi, ali..."

'Svi smo u ratu gubitinici bez obzira na to tko je formalno i tko je privremeno naizgtled dobitnik i zato vršeći pomen i molitvu onima koji su 95.-te godine napuštajući svoje domove nevino postradali', rekao je Porfirije, mitropolit zagrebačko-ljubljanski.

Srbijanski državni vrh nastavlja s kritikama

A srbijanski državni vrh nastavlja s oštrim kritikama i napadima na Hrvatsku. Tijekom sinoćnjeg obilježavanja Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u zemunskom naselju Busije, premijer Vučić je poručio da Srbija neće zaboraviti što se dogodilo, a proslavu u Hrvatskoj nazvao je bahatom. Patrijarh Irinej je rekao da je cilj Oluje bilo protjerivanje Srba s vjekovnih ognjišta i Oluju povezao s NDH.

'Oluja više neće biti. Srbija se ne hvali svojom snagom, ali je dovoljno jaka da brine o svom narodu i nikada nikome više neće dozvoliti takav pogrom', rekao je Aleksandar Vučić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene