Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napetost zbog rezolucije

Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Aktualno Galerija Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić Foto: Dnevnik Nove TV Srebrenica - 1 Srebrenica - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Srebrenica - 2 Srebrenica - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Srebrenica - 3 Galerija 1/4 >>
Za nepuna tri mjeseca obilježavat će se godišnjica genocida u Srebrenici te UN stoga razmatra da taj datum proglasi Međunarodnim danom sjećanja. Više saznajte u prilogu reportere Dnevnika Nove TV Danijela Vrbota.

UN razmatra proglašenje Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici 29 godina nakon što je ovaj, najgori zločin na tlu Europe od Drugog svjetskog rata, počinjen.

Opća skupština bi se trebala izjasniti početkom sljedećeg mjeseca, no nisu je svi spremni podržati. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari"

I dok rezoluciju podržava niz zemalja te bošnjački čelnici u BiH uvjeravaju da rezolucija nije uperena protiv Srba i Srbije, u Beogradu i Banja Luci se čuju oštre kritike.

Pročitajte i ovo Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

"Ne zaboravite da je to pitanje pokrenuto, gle čuda, na jednu okruglu godišnjicu, veoma važnu 29-godišnjicu. S obzirom da sve to onako i nije upereno protiv Srba, mi Srbi nismo to tako razumjeli i suprotstavit ćemo se u Ujedinjenim nacijama onoliko koliko možemo“, kazao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. 

A što je još srbijanski lider kao i politički vrh Republike Srpske kazao o rezoluciji pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Danijela Vrbote. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene